Waanzinnige wentelteefjes

wentelteefjes

Onze waanzinnige wentelteefjes; een heerlijk decadent ‘taartje’ van lemon curd, blauwe bessen en kokosvariatie om het paasweekend mee in te luiden. Ideaal om oud brood op te maken!

Kokosvariatie is een plantaardige variant van yoghurt, gemaakt van kokos. Je kunt dit product bij de andere plantaardige zuivel in het koelschap vinden.

Foodie Judith van My Food Blog leert je in haar workshop de waanzinnige wentelteefjes maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 6 sneetjes wit brood
 1 ei
 100 ml melk (of een plantaardige variant)
 ½ tl kaneel
 3 el lemon curd
 150 gr blauwe bessen
 100 gr kokosvariatie
 Kokosolie om in te bakken (of gebruik roomboter)
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Spatel
 Diepe kom of schaal
 Garde
 Vork
 2 Grote borden
 Serveerring of uitsteekvorm

Bereidingswijze
1

Steek met een uitsteker of serveerring 6 rondjes uit het brood (wat je overhoudt kun je overigens gebruiken als paneermeel voor een ander gerecht).

2

Kluts het ei en voeg de melk toe. Breng op smaak met de kaneel.

3

Haal elk broodrondje circa 20 seconde door het mengsel (10 seconde aan elke kant). Leg ze daarna op een bord.

4

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier de olie (of boter) in.

5

Bak de broodrondjes circa 2 minuten aan elke kant of totdat het licht begint te verkleuren. Wil je dat de wentelteefjes extra bruin en lekker knapperig worden? Bak ze dan nog enkele minuten op 200 °C af in de oven nadat je ze in de pan hebt gebakken.

6

Nu gaan we de taartjes bouwen: begin met een wentelteefje. Bestrijk met wat lemon curd en strooi hier blauwe bessen overheen. Leg hier een wentelteefje op en bestrijk nogmaals met lemon curd en blauwe bessen. Dek af met een laatste wentelteefje en top met kokosvariatie (of yoghurt), lemon curd en blauwe bessen. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 sneetjes wit brood
 1 ei
 100 ml melk (of een plantaardige variant)
 ½ tl kaneel
 3 el lemon curd
 150 gr blauwe bessen
 100 gr kokosvariatie
 Kokosolie om in te bakken (of gebruik roomboter)
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Spatel
 Diepe kom of schaal
 Garde
 Vork
 2 Grote borden
 Serveerring of uitsteekvorm

Instructies

Bereidingswijze
1

Steek met een uitsteker of serveerring 6 rondjes uit het brood (wat je overhoudt kun je overigens gebruiken als paneermeel voor een ander gerecht).

2

Kluts het ei en voeg de melk toe. Breng op smaak met de kaneel.

3

Haal elk broodrondje circa 20 seconde door het mengsel (10 seconde aan elke kant). Leg ze daarna op een bord.

4

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier de olie (of boter) in.

5

Bak de broodrondjes circa 2 minuten aan elke kant of totdat het licht begint te verkleuren. Wil je dat de wentelteefjes extra bruin en lekker knapperig worden? Bak ze dan nog enkele minuten op 200 °C af in de oven nadat je ze in de pan hebt gebakken.

6

Nu gaan we de taartjes bouwen: begin met een wentelteefje. Bestrijk met wat lemon curd en strooi hier blauwe bessen overheen. Leg hier een wentelteefje op en bestrijk nogmaals met lemon curd en blauwe bessen. Dek af met een laatste wentelteefje en top met kokosvariatie (of yoghurt), lemon curd en blauwe bessen. Smullen maar!

Waanzinnige wentelteefjes

Tip: gebruik oud brood! Dit is steviger waardoor het minder snel uit elkaar valt en neemt beter het vocht op.

Extra tip: ben je een echte zoetekauw? Voeg dan aan het beslag een eetlepel suiker toe. In principe is dit niet nodig door de zoete lemon curd.

Vind jij dit recept ook zo lekker? Check dan zeker ons recept voor de abrikozen wentelteefjes!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.