Watermeloen-poké bowl met avocado & komkommer

Watermeloen-poké bowl met avocado & komkommer

Poké bowl, dé foodhype van de afgelopen paar jaar. Dit van origine Hawaïaanse gerecht verschijnt tegenwoordig bij steeds meer restaurants op de menukaart. De bowl bestaat veelal uit vis gemixt met verse en gezonde ingrediënten. Dáár valt mee te variëren! Wij bedachten daarom deze poké bowl waarbij we de heerlijke watermeloen in het zonnetje zetten. Niet zoals je deze normaal kent, maar met een hartige toets dankzij de Aziatische marinade.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd30 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd40 minuten

 125 ml rijstazijn
 3 el sesamolie
 3 el sojasaus
 2 el tahini (sesampasta)
 1 el honing
 1 limoen (sap en rasp)
 1 mini watermeloen (in blokjes)
 2 el zonnebloemolie
 1 komkommer, in dunne linten
 2 avocado's, in plakjes
 6 stengels bosui, in ringetjes
 10 gr koriander, grof gehakt
 25 gr sesamzaad, geroosterd
Benodigdheden
 2 Koekenpannen
 Diepe kom

1

Meng de rijstazijn met de sesamolie, sojasaus, tahini, honing en het sap en de rasp van 1 limoen en schep hier de watermeloenblokjes doorheen. Laat 4 uur in de koelkast marineren.

2

Giet de watermeloenblokjes af en vang de marinade op. Breng deze aan de kook en laat in 15 minuten zachtjes inkoken tot de dikte van yoghurt. Laat afkoelen.

3

Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de meloenblokjes 5 minuten. Schep regelmatig om.

4

Serveer de meloenblokjes in een diepe kom met de komkommer en de avocado. Schenk de ingekookte marinade eroverheen en garneer met bosui, koriander en de sesamzaadjes.

Ingrediënten

 125 ml rijstazijn
 3 el sesamolie
 3 el sojasaus
 2 el tahini (sesampasta)
 1 el honing
 1 limoen (sap en rasp)
 1 mini watermeloen (in blokjes)
 2 el zonnebloemolie
 1 komkommer, in dunne linten
 2 avocado's, in plakjes
 6 stengels bosui, in ringetjes
 10 gr koriander, grof gehakt
 25 gr sesamzaad, geroosterd
Benodigdheden
 2 Koekenpannen
 Diepe kom

Instructies

1

Meng de rijstazijn met de sesamolie, sojasaus, tahini, honing en het sap en de rasp van 1 limoen en schep hier de watermeloenblokjes doorheen. Laat 4 uur in de koelkast marineren.

2

Giet de watermeloenblokjes af en vang de marinade op. Breng deze aan de kook en laat in 15 minuten zachtjes inkoken tot de dikte van yoghurt. Laat afkoelen.

3

Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de meloenblokjes 5 minuten. Schep regelmatig om.

4

Serveer de meloenblokjes in een diepe kom met de komkommer en de avocado. Schenk de ingekookte marinade eroverheen en garneer met bosui, koriander en de sesamzaadjes.

Watermeloen-poké bowl

Tip: Voor een extra gevulde poké bowl voeg je nog wat rijst of glasnoedels toe!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.