Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Meunière, letterlijk vertaald ‘de vrouw van de molenaar’, verwijst naar een Franse kooktechniek: De zeetong krijgt een goudbruin korstje doordat deze door de bloem wordt gehaald. Heerlijk samen met de saus van boter en een frisse salade met appel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 40 gr bloem
 1 verse zeetong
 Peper
 50 gr ongezouten roomboter
 1 ½ citroen
 5 middelgrote tomaten
 1 groene appel
 50 gr gemengde sla
 2 el olijfolie
 3 takjes peterselie

Bereidingswijze
1

Verdeel de bloem over de bodem van een diepe schaal.

2

Dep de zeetong droog en breng op smaak met peper. Haal de zeetong door de bloem en druk goed aan, zodat de bloem blijft plakken aan de vis.

3

Smelt de helft van de roomboter in een grote koekenpan. Zodra de boter gesmolten en heet is, kan de vis in de pan. Bak de vis in 2 min. per kant goudbruin.

4

Voeg de rest van de boter toe aan de pan. Pak een lepel en houd de pan schuin zodat de boter makkelijk over de vis kan worden geschept. Schep continu een flinke lepel gesmolten boter over de vis gedurende 2 min. Blus de boter af met het sap van een halve citroen.

5

Snijd de tomaten in kwarten en de appel in schijfjes. Meng met de sla. Maak een dressing van het sap van een halve citroen en olijfolie. Meng de dressing door de salade.

6

Hak de peterselie fijn en snijd een halve citroen in plakken.

7

Serveer de zeetong met de botersaus, peterselie, plakjes citroen en de salade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 40 gr bloem
 1 verse zeetong
 Peper
 50 gr ongezouten roomboter
 1 ½ citroen
 5 middelgrote tomaten
 1 groene appel
 50 gr gemengde sla
 2 el olijfolie
 3 takjes peterselie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verdeel de bloem over de bodem van een diepe schaal.

2

Dep de zeetong droog en breng op smaak met peper. Haal de zeetong door de bloem en druk goed aan, zodat de bloem blijft plakken aan de vis.

3

Smelt de helft van de roomboter in een grote koekenpan. Zodra de boter gesmolten en heet is, kan de vis in de pan. Bak de vis in 2 min. per kant goudbruin.

4

Voeg de rest van de boter toe aan de pan. Pak een lepel en houd de pan schuin zodat de boter makkelijk over de vis kan worden geschept. Schep continu een flinke lepel gesmolten boter over de vis gedurende 2 min. Blus de boter af met het sap van een halve citroen.

5

Snijd de tomaten in kwarten en de appel in schijfjes. Meng met de sla. Maak een dressing van het sap van een halve citroen en olijfolie. Meng de dressing door de salade.

6

Hak de peterselie fijn en snijd een halve citroen in plakken.

7

Serveer de zeetong met de botersaus, peterselie, plakjes citroen en de salade.

Zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Tip! Extra lekker met geroosterde aardappeltjes.

Zeetong ‘meunière’ met frisse salade
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Wente Beyer Ranch Chardonnay: Deze Californische Chardonnay heeft dankzij houtrijping op Amerikaans eiken een volle smaak en past daardoor goed bij deze boterige vis.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.