Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Zelfgemaakte tapioca kroepoek met asperge en bladgoud

Zelfgemaakte tapioca kroepoek met asperge en bladgoud

Dit aspergerecept is echt culinair genieten. De zelfgemaakte kroepoek van tapiocaparels in combinatie met langzaam gegaarde asperges, Hollandaise truffelsaus en bladgoud vormt een restaurantwaardige maaltijd.

NiveauGevorderd

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding1 uur 30 minutenKooktijd1 dag 60 minutenTotale Tijd1 dag 2 uren 30 minuten

Ingrediënten
 75 gr tapiocaparels
 500 ml groentebouillon
 2 tl inktvisinkt
 Olie, om in te frituren
 10 asperges, AA-kwaliteit
 6 gedroogde tomaten
 100 ml olijfolie
 100 gr roomboter
 2 eierdooiers
 1 el water
 2 el witte wijnazijn
 1 tl truffeltapenade
 Snufje zout
 200 ml volle melk
 2 blaadjes bladgoud
Extra keukenbenodigdheden
 Melkopschuimer

Bereidingswijze kroepoek
1

Kook de tapiocaparels 20 min. in de groentebouillon en voeg daarna de inktvisinkt toe.
Laat het geheel afkoelen en smeer dun uit over een bakpapiertje of bakmatje. Laat het uitgesmeerde mengsel 24 uur drogen op 60°C in de oven. Frituur de stukken kroepoek in een pan met olie of in de frituurpan op 170°C en laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 120°C. Schil de asperges zorgvuldig en leg ze in een passende ovenschaal. Snijd de gedroogde tomaten fijn, meng deze met olijfolie en giet dit over de asperges. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats 1 uur in de oven. De asperges moeten zacht zijn, maar mogen nog een bite hebben.

3

Smelt de boter in een pan tot deze goed heet, maar niet bruin, is. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje. Doe de eidooiers in een hoge beker en voeg water, witte wijnazijn, truffeltapenade en zout toe. Mix het geheel met een staafmixer. Giet vervolgens tijdens het mixen langzaam de warme, gesmolten boter bij het mengsel zodat de saus dikker wordt.

4

Verwarm de melk in een steelpan, maar zorg ervoor dat de melk niet kookt. Klop de melk op in een melkopschuimer totdat er schuim ontstaat.

5

Snijd de asperges in stukjes en leg een paar stukjes asperge op de kroepoek. Schep hierover een lepel Hollandaise truffelsaus en een beetje melkschuim. Garneer met een stukje bladgoud.

Ingrediënten

Ingrediënten
 75 gr tapiocaparels
 500 ml groentebouillon
 2 tl inktvisinkt
 Olie, om in te frituren
 10 asperges, AA-kwaliteit
 6 gedroogde tomaten
 100 ml olijfolie
 100 gr roomboter
 2 eierdooiers
 1 el water
 2 el witte wijnazijn
 1 tl truffeltapenade
 Snufje zout
 200 ml volle melk
 2 blaadjes bladgoud
Extra keukenbenodigdheden
 Melkopschuimer

Instructies

Bereidingswijze kroepoek
1

Kook de tapiocaparels 20 min. in de groentebouillon en voeg daarna de inktvisinkt toe.
Laat het geheel afkoelen en smeer dun uit over een bakpapiertje of bakmatje. Laat het uitgesmeerde mengsel 24 uur drogen op 60°C in de oven. Frituur de stukken kroepoek in een pan met olie of in de frituurpan op 170°C en laat afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 120°C. Schil de asperges zorgvuldig en leg ze in een passende ovenschaal. Snijd de gedroogde tomaten fijn, meng deze met olijfolie en giet dit over de asperges. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats 1 uur in de oven. De asperges moeten zacht zijn, maar mogen nog een bite hebben.

3

Smelt de boter in een pan tot deze goed heet, maar niet bruin, is. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje. Doe de eidooiers in een hoge beker en voeg water, witte wijnazijn, truffeltapenade en zout toe. Mix het geheel met een staafmixer. Giet vervolgens tijdens het mixen langzaam de warme, gesmolten boter bij het mengsel zodat de saus dikker wordt.

4

Verwarm de melk in een steelpan, maar zorg ervoor dat de melk niet kookt. Klop de melk op in een melkopschuimer totdat er schuim ontstaat.

5

Snijd de asperges in stukjes en leg een paar stukjes asperge op de kroepoek. Schep hierover een lepel Hollandaise truffelsaus en een beetje melkschuim. Garneer met een stukje bladgoud.

Zelfgemaakte tapioca kroepoek met asperge en bladgoud

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.