Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

3x Infused olijfolie

olijfolie

Olijfolie kent vele soorten en verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan olijfolie van de eerste persing (vierge), geraffineerde olijfolie of gewone olijfolie. Anyway, wij houden ervan! Zelf maken wij graag een eigen olijfoliemix met de lekkerste ingrediënten, oftewel: infused olijfolie. Zo geef je nét dat beetje extra smaak aan je gerecht.

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop heerlijke infused olijfolie maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in3 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd10 minuten

Ingrediënten chili-olie
 250 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 1 chilipeper, door de helft
 1 teentje knoflook, in plakjes
Ingrediënten kruiden-balsamico-olie
 150 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 50 ml Bertolli aceto balsamico
 2 takjes rozemarijn
 4 takjes tijm
Ingrediënten basilicum-olie
 250 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 20 middelgrote basilicumblaadjes
 ½ teentje knoflook
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Staafmixer
 Glazen flesje met dop
 Maatbeker met schenktuit

Bereidingswijze
Voor de chili-olie
1

Zet de steelpan op laag vuur en laat de pan even heet worden. Doe dan de plakjes knoflook in de pan. Omdat ze nu goed hitte mee krijgen komt er gelijk wat meer smaak en geur vanaf.

Voeg na ongeveer 2 minuten de olijfolie en chilipeper toe. Laat het vuur nog een minuut of vijf aan staan. De olie moet niet koken. Zet het vuur vervolgens uit. Laat de olie afkoelen en giet het dan in een flesje. Voeg hier de peper en knoflook aan toe.

Voor de kruiden-balsamico-olie
2

Doe de takjes kruiden in het flesje. Giet de olijfolie erbij gevolgd door de balsamico. Doe de dop erop en laat minimaal 2 weken staan voor een lekkere kruidensmaak. Tip: hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de smaak wordt!

Voor de basilicum-olie
3

Doe 50 ml olijfolie samen met de knoflook en basilicum in de maatbeker. Pureer dit glad met de staafmixer. Voeg dan de overige olie toe en schenk dit in een flesje. Heerlijk over een lekkere salade!

Ingrediënten

Ingrediënten chili-olie
 250 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 1 chilipeper, door de helft
 1 teentje knoflook, in plakjes
Ingrediënten kruiden-balsamico-olie
 150 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 50 ml Bertolli aceto balsamico
 2 takjes rozemarijn
 4 takjes tijm
Ingrediënten basilicum-olie
 250 ml Bertolli olijfolie extra vergine
 20 middelgrote basilicumblaadjes
 ½ teentje knoflook
Keukenbenodigdheden
 Steelpan
 Staafmixer
 Glazen flesje met dop
 Maatbeker met schenktuit

Instructies

Bereidingswijze
Voor de chili-olie
1

Zet de steelpan op laag vuur en laat de pan even heet worden. Doe dan de plakjes knoflook in de pan. Omdat ze nu goed hitte mee krijgen komt er gelijk wat meer smaak en geur vanaf.

Voeg na ongeveer 2 minuten de olijfolie en chilipeper toe. Laat het vuur nog een minuut of vijf aan staan. De olie moet niet koken. Zet het vuur vervolgens uit. Laat de olie afkoelen en giet het dan in een flesje. Voeg hier de peper en knoflook aan toe.

Voor de kruiden-balsamico-olie
2

Doe de takjes kruiden in het flesje. Giet de olijfolie erbij gevolgd door de balsamico. Doe de dop erop en laat minimaal 2 weken staan voor een lekkere kruidensmaak. Tip: hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de smaak wordt!

Voor de basilicum-olie
3

Doe 50 ml olijfolie samen met de knoflook en basilicum in de maatbeker. Pureer dit glad met de staafmixer. Voeg dan de overige olie toe en schenk dit in een flesje. Heerlijk over een lekkere salade!

3x Infused olijfolie

Olijfolie kun je in ontzettend veel gerechten gebruiken! Benieuwd naar meer lekkere recepten? Kijk dan hier voor meer inspiratie!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.