Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Asperge salade met aardbeiendressing

Deze frisse salade is de perfecte lunch op een warme zomerdag. De basis van de salade bestaat uit gegrilde asperges, aardbeien, parmaham en veldsla en wordt op smaak gebracht met een heerlijke zelfgemaakte dressing.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding12 minutenKooktijd18 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 400 gr aardbeien
 500 gr witte asperges
 80 gr parmaham
 100 gr veldsla
Ingrediënten dressing
 2 el Hero Aardbeienjam
 2 el olijfolie extra vierge
 2 el sherry of rode wijnazijn
 1 sjalot, fijngesnipperd
 Peper en zout

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardbeien in vieren.

2

Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.

3

Schil de asperges en snijd 2 cm. van de onderkant af. Blancheer de asperges 6 min. Laat de asperges afkoelen en snijd ze over de lengte doormidden.

4

Verhit een grillpan en gril de asperges 2 min. per kant en snijd in schuine stukken van circa 4 cm.

5

Leg de ham op een bakplaat en laat de ham 10 min. drogen in de oven.

6

Meng ondertussen de aardbeienjam met olie, azijn en sjalot en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de veldsla, asperges en aardbeien over de borden, schenk de dressing eroverheen en garneer met stukjes parmaham.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr aardbeien
 500 gr witte asperges
 80 gr parmaham
 100 gr veldsla
Ingrediënten dressing
 2 el Hero Aardbeienjam
 2 el olijfolie extra vierge
 2 el sherry of rode wijnazijn
 1 sjalot, fijngesnipperd
 Peper en zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardbeien in vieren.

2

Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.

3

Schil de asperges en snijd 2 cm. van de onderkant af. Blancheer de asperges 6 min. Laat de asperges afkoelen en snijd ze over de lengte doormidden.

4

Verhit een grillpan en gril de asperges 2 min. per kant en snijd in schuine stukken van circa 4 cm.

5

Leg de ham op een bakplaat en laat de ham 10 min. drogen in de oven.

6

Meng ondertussen de aardbeienjam met olie, azijn en sjalot en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de veldsla, asperges en aardbeien over de borden, schenk de dressing eroverheen en garneer met stukjes parmaham.

Asperge salade met aardbeiendressing

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.