Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Asperge ‘speciaal’ met een zelfgemaakte dressing

Asperge 'speciaal' met een zelfgemaakte dressing

Gezond snacken doe je met deze asperge speciaal. Deze versie is éxtra speciaal door de dressing van ei, ketchup met dragon, eiwit uitjes en krokante peterselie. Geïnspireerd door het originele recept van chef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 10 witte asperges AA
 50 gr honing
 ¼ citroen
 2 stuks foelie
 Snufje zout
 1 el gedroogde dragon
 60 gr ketchup
 4 eieren
 100 gr Japanse mayonaise
 20 ml sushiazijn
 Olie, om in te frituren
 ½ bosje peterselie, geplukt
Extra keukenbenodigdheden
 Vijzel
 Fijne zeef
 10 snackbakjes

Bereidingswijze
1

Schil de asperges zorgvuldig. Breng de asperges in water aan de kook met de honing, citroen, foelie en een beetje zout. Laat 1 min. doorkoken, haal de pan van het vuur en laat de asperges afkoelen in het vocht.

2

Maal in een vijzel de dragon tot poeder en meng deze door de ketchup. Kook de eieren 10 min. en laat deze goed schrikken. Pel de eieren, halveer ze en haal het eigeel er voorzichtig uit.

3

Duw de eidooiers door een fijne zeef. Meng het eigeel met de Japanse mayonaise en de sushiazijn tot een dikke dressing.

4

Verhit olie in een pan tot 150°C. Frituur de geplukte peterselie voorzichtig in de olie tot dit stopt met bruisen. Breng de peterselie op smaak met wat zout.

5

Snijd het eiwit fijn tot kleine snippers. Leg een lauwwarme asperge in een snackbakje.
Dresseer hierover de eidooierdressing en vervolgens het ketchupmengsel. Verdeel de gesnipperde stukjes eiwit over de asperges en garneer met krokante peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 10 witte asperges AA
 50 gr honing
 ¼ citroen
 2 stuks foelie
 Snufje zout
 1 el gedroogde dragon
 60 gr ketchup
 4 eieren
 100 gr Japanse mayonaise
 20 ml sushiazijn
 Olie, om in te frituren
 ½ bosje peterselie, geplukt
Extra keukenbenodigdheden
 Vijzel
 Fijne zeef
 10 snackbakjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de asperges zorgvuldig. Breng de asperges in water aan de kook met de honing, citroen, foelie en een beetje zout. Laat 1 min. doorkoken, haal de pan van het vuur en laat de asperges afkoelen in het vocht.

2

Maal in een vijzel de dragon tot poeder en meng deze door de ketchup. Kook de eieren 10 min. en laat deze goed schrikken. Pel de eieren, halveer ze en haal het eigeel er voorzichtig uit.

3

Duw de eidooiers door een fijne zeef. Meng het eigeel met de Japanse mayonaise en de sushiazijn tot een dikke dressing.

4

Verhit olie in een pan tot 150°C. Frituur de geplukte peterselie voorzichtig in de olie tot dit stopt met bruisen. Breng de peterselie op smaak met wat zout.

5

Snijd het eiwit fijn tot kleine snippers. Leg een lauwwarme asperge in een snackbakje.
Dresseer hierover de eidooierdressing en vervolgens het ketchupmengsel. Verdeel de gesnipperde stukjes eiwit over de asperges en garneer met krokante peterselie.

Asperge ‘speciaal’ met zelfgemaakte dressing

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.