Aspergesoep met zalm & mascarpone

aspergesoep met zalm

Asperge, de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Als dit seizoensproduct weer in de schappen ligt, weten wij niet hoe snel we ons winkelmandje vol moet laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte velouté, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil. Deze aspergesoep met zalm moet je zeker een keer hebben geprobeerd!

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 500 gr witte asperges
 750 ml water
 1 groentebouillonblokje
 2 el roomboter
 1 ui, gesnipperd
 100 gr aardappel, in blokjes
 150 ml witte wijn
 1 sinaasappel, sap en rasp
 250 gr mascarpone
 1 citroen, uitgeperst
 200 gr zalmsnippers
 15 gr bieslook, fijngehakt
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Soeppan

Bereidingswijze
1

Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng 750 ml water met de schillen en uiteinden van de asperges en een groentebouillonblokje aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.

2

Snijd de asperges in stukjes. Stoof de aspergetips op laag vuur zachtjes gaar in een klontje roomboter en een scheutje bouillon.

3

Fruit de ui 2 minuten zachtjes in de roomboter. Voeg de rest van de asperges en aardappel toe en bak op laag vuur 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken.

4

Voeg de aspergebouillon samen met het sap van 1 sinaasappel toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

5

Roer de mascarpone en het citroensap door de soep en pureer hem met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

6

Garneer de soep met de zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.

Ingrediënten

Ingrediënten
 500 gr witte asperges
 750 ml water
 1 groentebouillonblokje
 2 el roomboter
 1 ui, gesnipperd
 100 gr aardappel, in blokjes
 150 ml witte wijn
 1 sinaasappel, sap en rasp
 250 gr mascarpone
 1 citroen, uitgeperst
 200 gr zalmsnippers
 15 gr bieslook, fijngehakt
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Soeppan

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng 750 ml water met de schillen en uiteinden van de asperges en een groentebouillonblokje aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.

2

Snijd de asperges in stukjes. Stoof de aspergetips op laag vuur zachtjes gaar in een klontje roomboter en een scheutje bouillon.

3

Fruit de ui 2 minuten zachtjes in de roomboter. Voeg de rest van de asperges en aardappel toe en bak op laag vuur 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken.

4

Voeg de aspergebouillon samen met het sap van 1 sinaasappel toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

5

Roer de mascarpone en het citroensap door de soep en pureer hem met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

6

Garneer de soep met de zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.

Aspergesoep met mascarpone & zalm

Tip: Houd enkele aspergetips apart ter garnering: die zijn namelijk het lekkerst!

Maak jij ook graag een heerlijke soep klaar? Kijk dan hier voor nog meer lekkere recepten!

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.