Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Kruidig en zoet-zuur zijn de kenmerken van deze salade, al doet de naam bloemkoolsalade anders vermoeden. Bloemkool is van zichzelf mild van smaak, maar door de toevoeging van komijn, paprika en granaatappelpitjes krijg je een heerlijk smaakpalet op je bord.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 kleine bloemkool
 300 gr kikkererwten
 2 tl paprikapoeder
 2 tl komijnpoeder
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 ½ citroen
 80 ml volle kwark
 100 gr granaatappelpitjes
 75 gr waterkers

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in plakken van 2-3 cm en maak de roosjes los van elkaar. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze samen met de bloemkool, paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout.

2

Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 25 min. Meng het geheel na 15 min. door elkaar en dek af met aluminiumfolie. Plaats de plaat terug voor 10 min.

3

Rasp de schil van de citroen en meng de rasp door de kwark. Voeg naar smaak citroensap toe.

4

Verdeel de iets afgekoelde bloemkool en kikkererwten over 2 grote borden en garneer met kwark, granaatappel pitjes en waterkers.

Het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 kleine bloemkool
 300 gr kikkererwten
 2 tl paprikapoeder
 2 tl komijnpoeder
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 ½ citroen
 80 ml volle kwark
 100 gr granaatappelpitjes
 75 gr waterkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool in plakken van 2-3 cm en maak de roosjes los van elkaar. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze samen met de bloemkool, paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout.

2

Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 25 min. Meng het geheel na 15 min. door elkaar en dek af met aluminiumfolie. Plaats de plaat terug voor 10 min.

3

Rasp de schil van de citroen en meng de rasp door de kwark. Voeg naar smaak citroensap toe.

4

Verdeel de iets afgekoelde bloemkool en kikkererwten over 2 grote borden en garneer met kwark, granaatappel pitjes en waterkers.

Het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.

Bloemkoolsalade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.