Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Braziliaanse bonensalade met spekjes en chorizo

Feijão tropeiro, de bekende Braziliaanse bonensalade. Dit gerecht wordt in Brazilië vaak geserveerd bij een barbecue, en wij begrijpen wel waarom. De spekjes en chorizo vormen een heerlijke zoute toets aan dit hartige, goed vullende gerecht.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 150 gr spekreepjes
 100 gr chorizo
 8 gr koriander
 25 gr boter
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 1 paprika
 200 gr snijbonen, in reepjes
 1 el komijnzaad
 Peper en zout
 1 rijpe banaan
 100 gr wortel, geraspt
 3 lente-uien
 150 gr maismeel
Keukenbenodigdheden
 Klein schaaltje
 Pan met dikke bodem
 Serveerschaal

Bereidingswijze
1

Snipper de ui, lente-ui, koriander en knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en de banaan in plakjes. Laat de gesneden snijbonen een klein beetje voorgaren in een schaaltje met kokend water.

2

Snijd de chorizo in blokjes met dezelfde afmeting als de spekreepjes. Verwarm een pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak de spekjes en chorizo 5 minuten tot de spekjes een klein beetje goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Gebruik het vleesvet in de pan om de ui, paprika en knoflook in te bakken, voeg hier nog een klontje boter aan toe.

3

Voeg zodra de uien glazig zijn, de snijbonen, banaan en komijnzaad toe. Als de banaan een beetje gesmolten is in de pan, mogen de geraspte wortel, het maismeel en de gebakken spekjes en chorizo worden toegevoegd. Haal de pan van het vuur en roer het maismeel door de groenten tot er een korrelige substantie, vergelijkbaar met couscous, ontstaat. Indien het mengsel te dun is, kun je nog iets meer maismeel toevoegen.

4

Schep de bonensalade in een schaal en top het geheel af met de overgebleven koriander en lente-ui.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr spekreepjes
 100 gr chorizo
 8 gr koriander
 25 gr boter
 2 teentjes knoflook
 1 ui
 1 paprika
 200 gr snijbonen, in reepjes
 1 el komijnzaad
 Peper en zout
 1 rijpe banaan
 100 gr wortel, geraspt
 3 lente-uien
 150 gr maismeel
Keukenbenodigdheden
 Klein schaaltje
 Pan met dikke bodem
 Serveerschaal

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui, lente-ui, koriander en knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en de banaan in plakjes. Laat de gesneden snijbonen een klein beetje voorgaren in een schaaltje met kokend water.

2

Snijd de chorizo in blokjes met dezelfde afmeting als de spekreepjes. Verwarm een pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak de spekjes en chorizo 5 minuten tot de spekjes een klein beetje goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Gebruik het vleesvet in de pan om de ui, paprika en knoflook in te bakken, voeg hier nog een klontje boter aan toe.

3

Voeg zodra de uien glazig zijn, de snijbonen, banaan en komijnzaad toe. Als de banaan een beetje gesmolten is in de pan, mogen de geraspte wortel, het maismeel en de gebakken spekjes en chorizo worden toegevoegd. Haal de pan van het vuur en roer het maismeel door de groenten tot er een korrelige substantie, vergelijkbaar met couscous, ontstaat. Indien het mengsel te dun is, kun je nog iets meer maismeel toevoegen.

4

Schep de bonensalade in een schaal en top het geheel af met de overgebleven koriander en lente-ui.

Braziliaanse bonensalade met spekjes en chorizo

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere salades? Bekijk dan hier onze recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.