Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Borrelplank met salamirozen

Borrelplank met salamirozen

Van deze heerlijke borrelplank krijg je meteen trek! Met de salamirozen maak je extra indruk op je gasten. Bovendien kun je ze ook nog eens supermakkelijk zelf maken. Heerlijk in combinatie met diverse kaassoorten, vijgenbrood, noten en nog veel meer. 

Benieuwd hoe je de salamirozen kunt maken? Wij laten het je zien op Instagram.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 55 gr cervelaat, kleine plakken
 75 gr pepercervelaat
 80 gr truffelsalami
 150 gr oude kaas
 200 gr camembert
 150 gr manchego (kaas)
 2 verse vijgen
 150 gr knoflookolijven
 60 gr tomatentapenade
 ½ pak grissini (50 gr)
 40 gr rozijnencrackers
 25 gr vijgenbrood
 25 gr walnoten
 25 gr amandelen
 125 gr witte druiven
 125 gr rode druiven
Extra keukenbenodigdheden
 Wijnglas om salamirozen mee te maken

Bereidingswijze
1

Maak de salamirozen door een plakje cervelaat over de rand van een wijnglas te vouwen. Leg het volgende plakje overlappend over het eerste plakje en vouw deze op dezelfde manier over de rand van het glas. Herhaal dit totdat alle plakjes op zijn. Draai daarna het glas om op de borrelplank, haal het glas voorzichtig van de cervelaat en de roos is klaar. Doe hetzelfde met de pepercervelaat en de salami met zomertruffel. Zet de drie rozen op een borrelplank.

2

Snijd de drie kazen en het vijgenbrood in plakjes en de vijgen in vieren. Vul twee kleine schaaltjes met de olijven en tapenade.

3

Zet de schaaltjes ook op de borrelplank en leg alle overige ingrediënten hier omheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 55 gr cervelaat, kleine plakken
 75 gr pepercervelaat
 80 gr truffelsalami
 150 gr oude kaas
 200 gr camembert
 150 gr manchego (kaas)
 2 verse vijgen
 150 gr knoflookolijven
 60 gr tomatentapenade
 ½ pak grissini (50 gr)
 40 gr rozijnencrackers
 25 gr vijgenbrood
 25 gr walnoten
 25 gr amandelen
 125 gr witte druiven
 125 gr rode druiven
Extra keukenbenodigdheden
 Wijnglas om salamirozen mee te maken

Instructies

Bereidingswijze
1

Maak de salamirozen door een plakje cervelaat over de rand van een wijnglas te vouwen. Leg het volgende plakje overlappend over het eerste plakje en vouw deze op dezelfde manier over de rand van het glas. Herhaal dit totdat alle plakjes op zijn. Draai daarna het glas om op de borrelplank, haal het glas voorzichtig van de cervelaat en de roos is klaar. Doe hetzelfde met de pepercervelaat en de salami met zomertruffel. Zet de drie rozen op een borrelplank.

2

Snijd de drie kazen en het vijgenbrood in plakjes en de vijgen in vieren. Vul twee kleine schaaltjes met de olijven en tapenade.

3

Zet de schaaltjes ook op de borrelplank en leg alle overige ingrediënten hier omheen.

Borrelplank met salamirozen
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Gnarly Head pinot noir 2018: Deze wijn uit Californië is kruidiger en intenser dan de bekende franse Pinot Noir en daardoor perfect bij deze borrelplank.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.