Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Po’boys met krokante kip en koolsalade

po'boy

Po’boy, een traditioneel broodje uit Louisiana met een mooi stukje geschiedenis. Tijdens een vier maanden durende staking van trambestuurders in New Orleans deelden twee restauranteigenaren gratis broodjes uit. Deze broodjes werden ‘poor boys’ genoemd, in zuidelijk dialect afgekort naar ‘po’boy’, als verwijzing naar de stakers. Beleg de po’boy met heerlijk krokante kipfiletschnitzels, coleslaw en een saus op basis van mayonaise en citroen. Lekker!

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 krokante kipfiletschnitzels
 1 grote sjalot
 80 gr augurken
 200 ml mayonaise
 2 tl cajunkruiden
 2 el mosterd
 Sap en rasp van 1 citroen
 Peper en Zout
 125 gr gesneden witte kool
 75 gr gesneden rode kool
 75 gr gesneden wortel
 4 kleine baguettes
 2 tomaten
 ¼ komkommer

Bereidingswijze
1

Bak de kipschnitzels 10 min. in de oven op 180˚C of bak ze 4 min. aan beiden kanten in een koekenpan. Snijd in stukken.

2

Snipper de sjalot en snijd de augurken in kleine blokjes. Meng voor de saus de mayonaise met de sjalot, augurk, cajunkruiden, mosterd, sap en rasp van de citroen en breng op smaak met peper en zout.

3

Maak de koolsalade door de witte kool, rode kool en wortel met de helft van de saus te mengen.

4

Bak de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Snijd de tomaten en komkommer in plakjes. Beleg de broodjes met de koolsalade, plakjes tomaat en komkommer, de krokante kipschnitzel en eventueel nog wat extra saus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 krokante kipfiletschnitzels
 1 grote sjalot
 80 gr augurken
 200 ml mayonaise
 2 tl cajunkruiden
 2 el mosterd
 Sap en rasp van 1 citroen
 Peper en Zout
 125 gr gesneden witte kool
 75 gr gesneden rode kool
 75 gr gesneden wortel
 4 kleine baguettes
 2 tomaten
 ¼ komkommer

Instructies

Bereidingswijze
1

Bak de kipschnitzels 10 min. in de oven op 180˚C of bak ze 4 min. aan beiden kanten in een koekenpan. Snijd in stukken.

2

Snipper de sjalot en snijd de augurken in kleine blokjes. Meng voor de saus de mayonaise met de sjalot, augurk, cajunkruiden, mosterd, sap en rasp van de citroen en breng op smaak met peper en zout.

3

Maak de koolsalade door de witte kool, rode kool en wortel met de helft van de saus te mengen.

4

Bak de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Snijd de tomaten en komkommer in plakjes. Beleg de broodjes met de koolsalade, plakjes tomaat en komkommer, de krokante kipschnitzel en eventueel nog wat extra saus.

Po’boys met krokante kip en koolsalade

Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere lunchgerechten? Bekijk dan hier nog meer heerlijke recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.