Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Dumpling soep met groenten en ei

Dumpling soep met groenten en ei

Dumplings: deze populaire, gevulde deegpakketjes zie je tegenwoordig overal. Dumplings kunnen worden gevuld met vlees, vis of groenten. In dit recept kiezen wij voor dumplings met garnalen, verwerkt in een heerlijke soep met paksoi, snijbonen en wortel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 2 eieren
 1 l groentebouillon
 2 el sojasaus
 10 garnalendumplings
 2 baby paksoi
 100 gr snijbonen
 4 wortels
 2 bosuitjes
 2 takjes Thaise basilicum

Bereidingswijze
1

Kook de eieren in 6 min. zacht. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en leg apart. Verwarm de groentebouillon en breng op smaak met de sojasaus.

2

Bereid de dumplings volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de paksoi in de lengte, maak de snijbonen schoon en snijd de wortels in plakjes.

3

Breng een pan met water aan de kook. Gebruik een zeef of vergiet die op de pan kan worden gezet. Vul deze met de groenten en zet bovenop de pan kokend water met de deksel erop. Stoom de groenten gaar in circa 5 min. Zorg ervoor dat de zeef of vergiet het water niet raakt en schep de groenten regelmatig om.

4

Verdeel de groentebouillon over twee grote kommen. Voeg de dumplings en groenten toe aan de bouillon. Snipper de bosui en verdeel over de soep. Snijd de eieren in de lengte doormidden en leg bovenop de groenten. Top de dumpling soep af met Thaise basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 eieren
 1 l groentebouillon
 2 el sojasaus
 10 garnalendumplings
 2 baby paksoi
 100 gr snijbonen
 4 wortels
 2 bosuitjes
 2 takjes Thaise basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de eieren in 6 min. zacht. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en leg apart. Verwarm de groentebouillon en breng op smaak met de sojasaus.

2

Bereid de dumplings volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de paksoi in de lengte, maak de snijbonen schoon en snijd de wortels in plakjes.

3

Breng een pan met water aan de kook. Gebruik een zeef of vergiet die op de pan kan worden gezet. Vul deze met de groenten en zet bovenop de pan kokend water met de deksel erop. Stoom de groenten gaar in circa 5 min. Zorg ervoor dat de zeef of vergiet het water niet raakt en schep de groenten regelmatig om.

4

Verdeel de groentebouillon over twee grote kommen. Voeg de dumplings en groenten toe aan de bouillon. Snipper de bosui en verdeel over de soep. Snijd de eieren in de lengte doormidden en leg bovenop de groenten. Top de dumpling soep af met Thaise basilicum.

Dumpling soep met groenten en ei

Tip
Thaise basilicum vind je bij de de toko of speciaalzaak. Garnalendumplings vind je bij de toko, speciaalzaak en sommige supermarkten.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.