Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep

Oma’s Duitse tomatensoep

Wil je eens wat anders dan de klassieke tomatensoep? Probeer dan eens deze goedgevulde variant met rijst en gehaktballetjes. Geheel volgens traditioneel recept bereid en bijzonder smaakvol dankzij de bouillon en (verse) kruiden.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 l water
 Zonnebloem olie
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 7 MAGGI Bouillonblokjes
 140 gr tomatenpuree
 400 gr gepelde tomaten uit blik
 1 tl gedroogde basilicum
 1 tl gedroogde oregano
 250 gr half-om-half gehakt
 65 gr witte rijst
 5 lente-uien
 Zwarte peper
 4 takjes verse basilicum
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een andere pan en fruit hier de ui en knoflook aan.

2

Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook, basilicum en de oregano toe aan het kokende water.

3

Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.

4

Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt en bak deze in een andere bakpan bruin in wat olie.

5

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Roer vervolgens de lente-ui door de gekookte rijst.

7

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zwarte peper.

8

Serveer de soep met een schep rijst en garneer met wat verse blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 l water
 Zonnebloem olie
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 7 MAGGI Bouillonblokjes
 140 gr tomatenpuree
 400 gr gepelde tomaten uit blik
 1 tl gedroogde basilicum
 1 tl gedroogde oregano
 250 gr half-om-half gehakt
 65 gr witte rijst
 5 lente-uien
 Zwarte peper
 4 takjes verse basilicum
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een andere pan en fruit hier de ui en knoflook aan.

2

Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook, basilicum en de oregano toe aan het kokende water.

3

Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.

4

Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt en bak deze in een andere bakpan bruin in wat olie.

5

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Roer vervolgens de lente-ui door de gekookte rijst.

7

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zwarte peper.

8

Serveer de soep met een schep rijst en garneer met wat verse blaadjes basilicum.

Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.