Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Flower spring rolls

We hebben zin in de lente! Dat betekent dat veel bloemen en planten gaan groeien en bloeien. Wist je dat er ook eetbare bloemen bestaan? Deze spring rolls zijn helemaal klaar voor de lente en staan al prachtig in de bloei met deze vrolijke bloemenvulling.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 100 gr glasnoedels
 10 rijstvellen
 20 eetbare bloemen
 70 gr botersla
 200 gr gesneden rode kool
 150 gr julienne wortel
 10 takjes koriander
 150 gr pittige pindasaus

Bereidingswijze
1

Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Zet alle ingrediënten klaar in bakjes.

2

Vul een groot, diep bord met een klein laagje water. Leg 1 rijstvel in het water en laat 1 min. intrekken. Haal het vel uit het water en leg op een snijplank. Leg in het midden van het rijstvelletje 2 eetbare bloementjes met de bloemkant naar beneden. Leg hier in de breedte een tiende deel van de glasnoedels op. Houdt aan de zijkanten ongeveer 4 cm vrij. Herhaal dit met alle rijstvellen.

3

Leg op de glasnoedels wat botersla. Doe hetzelfde met de rode kool, julienne wortel en 1 takje koriander. Vouw de zijkanten van de rijstvellen dicht en rol op. Doe dit ook voor de overige rijstvellen en zorg dat je de ingrediënten evenredig verdeeld.

4

Verwarm de pindasaus en serveer de spring rolls koud met lauwwarme pindasaus.

Tip
Eetbare bloemen kun je online bestellen of bij een groothandel kopen. Natuurlijk zijn deze spring rolls ook lekker zonder eetbare bloemen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr glasnoedels
 10 rijstvellen
 20 eetbare bloemen
 70 gr botersla
 200 gr gesneden rode kool
 150 gr julienne wortel
 10 takjes koriander
 150 gr pittige pindasaus

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Zet alle ingrediënten klaar in bakjes.

2

Vul een groot, diep bord met een klein laagje water. Leg 1 rijstvel in het water en laat 1 min. intrekken. Haal het vel uit het water en leg op een snijplank. Leg in het midden van het rijstvelletje 2 eetbare bloementjes met de bloemkant naar beneden. Leg hier in de breedte een tiende deel van de glasnoedels op. Houdt aan de zijkanten ongeveer 4 cm vrij. Herhaal dit met alle rijstvellen.

3

Leg op de glasnoedels wat botersla. Doe hetzelfde met de rode kool, julienne wortel en 1 takje koriander. Vouw de zijkanten van de rijstvellen dicht en rol op. Doe dit ook voor de overige rijstvellen en zorg dat je de ingrediënten evenredig verdeeld.

4

Verwarm de pindasaus en serveer de spring rolls koud met lauwwarme pindasaus.

Tip
Eetbare bloemen kun je online bestellen of bij een groothandel kopen. Natuurlijk zijn deze spring rolls ook lekker zonder eetbare bloemen.

Flower spring rolls

Ga jij voor een huisgemaakte satésaus? Bekijk het recept hier.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.