Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst

sliptong

Charmilla, kende jij het al? Je bakt hiervoor groente in een lekkere kruidenmix naar smaak. Onze variant maken we met ui, paprika, tomaat en een rood pepertje, en combineren we met heerlijk gekruide sliptong en bloemkoolrijst. Ontzettend makkelijk en zo op tafel!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 2 gele uien
 2 teentjes knoflook
 2 paprika's
 3 tomaten
 ½ rode peper
 Zonnebloemolie
 Peper en zout
 6 takjes verse koriander
 1 tl zwarte peper
 1 tl kurkumapoeder
 1 tl gemberpoeder
 ½ tl kaneelpoeder
 1 tl paprikapoeder
 300 gr sliptong
 50 gr bloem
 400 gr bloemkoolrijst
 1 citroen
Keukenbenodigdheden
 Pannetje
 Schaaltje
 Bord met hoog opstaande rand
 Pan
 Diepe pan

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaten in kleine gelijke blokjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de peper fijn. Verhit in een pannetje 2 el olie en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de rode peper, tomatenblokjes en paprikablokjes toe. Bak totdat alle ingrediënten gaar zijn. Proef de charmilla en breng op smaak met zout en peper.

2

Snijd de koriander fijn en meng de helft ervan in een klein schaaltje met de zwarte peper, kurkuma, gember, kaneel en paprikapoeder. Voeg eventueel zout toe naar wens. Maak de sliptongetjes droog en wrijf ze in met de zelfgemaakte kruidenmix. Leg de bloem op een bord met een hoog opstaande rand en bedek de sliptong met de bloem.

3

Verhit een pan met ruim kokend water en kook de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een diepe pan een flinke laag zonnebloemolie om de sliptong in te frituren. Bak de sliptong in 5 minuten goudbruin en gaar, draai tussendoor om. Laat de sliptong uitlekken op keukenpapier.

4

Snijd de citroen in schijfjes. Serveer de sliptong met de schijfjes citroen, de rest van de koriander, de zelfgemaakte charmilla en de bloemkoolrijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 gele uien
 2 teentjes knoflook
 2 paprika's
 3 tomaten
 ½ rode peper
 Zonnebloemolie
 Peper en zout
 6 takjes verse koriander
 1 tl zwarte peper
 1 tl kurkumapoeder
 1 tl gemberpoeder
 ½ tl kaneelpoeder
 1 tl paprikapoeder
 300 gr sliptong
 50 gr bloem
 400 gr bloemkoolrijst
 1 citroen
Keukenbenodigdheden
 Pannetje
 Schaaltje
 Bord met hoog opstaande rand
 Pan
 Diepe pan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaten in kleine gelijke blokjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de peper fijn. Verhit in een pannetje 2 el olie en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de rode peper, tomatenblokjes en paprikablokjes toe. Bak totdat alle ingrediënten gaar zijn. Proef de charmilla en breng op smaak met zout en peper.

2

Snijd de koriander fijn en meng de helft ervan in een klein schaaltje met de zwarte peper, kurkuma, gember, kaneel en paprikapoeder. Voeg eventueel zout toe naar wens. Maak de sliptongetjes droog en wrijf ze in met de zelfgemaakte kruidenmix. Leg de bloem op een bord met een hoog opstaande rand en bedek de sliptong met de bloem.

3

Verhit een pan met ruim kokend water en kook de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een diepe pan een flinke laag zonnebloemolie om de sliptong in te frituren. Bak de sliptong in 5 minuten goudbruin en gaar, draai tussendoor om. Laat de sliptong uitlekken op keukenpapier.

4

Snijd de citroen in schijfjes. Serveer de sliptong met de schijfjes citroen, de rest van de koriander, de zelfgemaakte charmilla en de bloemkoolrijst.

Gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst

Ben jij ook zo gek op vis? Bekijk dan hier al onze heerlijke visrecepten. Probeer bijvoorbeeld eens onze Scholfilet met broccoli-erwtenpuree en Provençaalse aardappelpartjes, Mediterrane pangasiusrolletjes met tomatencouscous en Spicy enchiladas met vis en tomaat!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.