Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gegratineerde kabeljauw met witte asperges

Gegratineerde kabeljauw met witte asperges

Gegratineerde vis maak je heel makkelijk zelf, dat bewijst dit recept wel. De knapperige korst van de kabeljauw gaat perfect samen met de zachte asperges. De vis met asperges wordt geserveerd met een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 citroen
 150 gr gezouten roomboter, kamertemperatuur
 10 takjes bieslook, fijngehakt
 4 takjes peterselie, fijngehakt
 1 teentje knoflook
 Zout en peper
 60 gr paneermeel
 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 800 gr asperges
 2 kabeljauwfilets (of andere witvis)
 Olijfolie
 1 stokbrood
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven op grillstand voor op 200°C. Pers de helft van de citroen uit, snijd de andere helft in partjes en zet apart.

2

Maak kruidenboter door 100 gr gezouten roomboter, bieslook, 2 takjes peterselie, knoflook, zout, peper en het citroensap met een mixer te mengen tot een luchtig geheel.

3

Meng het paneermeel in een keukenmachine met de overige peterselie, Parmezaanse kaas en 50 gr ongezouten roomboter.

4

Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een grote pan, voeg water toe tot de asperges net onder water staan en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Zodra het water kookt, kook je de asperges nog 8 min.

5

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besmeer één kant van de filets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vervolgens met het paneermeelmengsel. Druk zachtjes aan totdat het paneermeel goed blijft plakken aan de kabeljauw.

6

Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. De vis mag nog een beetje glazig van binnen zijn.

7

Snijd het stokbrood in stukken. Serveer de kabeljauw met de asperges, stokbrood en kruidenboter. Bestrooi het geheel met wat peterselie en garneer met partjes citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 citroen
 150 gr gezouten roomboter, kamertemperatuur
 10 takjes bieslook, fijngehakt
 4 takjes peterselie, fijngehakt
 1 teentje knoflook
 Zout en peper
 60 gr paneermeel
 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 800 gr asperges
 2 kabeljauwfilets (of andere witvis)
 Olijfolie
 1 stokbrood
Extra keukenbenodigdheden
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven op grillstand voor op 200°C. Pers de helft van de citroen uit, snijd de andere helft in partjes en zet apart.

2

Maak kruidenboter door 100 gr gezouten roomboter, bieslook, 2 takjes peterselie, knoflook, zout, peper en het citroensap met een mixer te mengen tot een luchtig geheel.

3

Meng het paneermeel in een keukenmachine met de overige peterselie, Parmezaanse kaas en 50 gr ongezouten roomboter.

4

Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een grote pan, voeg water toe tot de asperges net onder water staan en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Zodra het water kookt, kook je de asperges nog 8 min.

5

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besmeer één kant van de filets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vervolgens met het paneermeelmengsel. Druk zachtjes aan totdat het paneermeel goed blijft plakken aan de kabeljauw.

6

Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. De vis mag nog een beetje glazig van binnen zijn.

7

Snijd het stokbrood in stukken. Serveer de kabeljauw met de asperges, stokbrood en kruidenboter. Bestrooi het geheel met wat peterselie en garneer met partjes citroen.

Gegratineerde kabeljauw met witte asperges

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.