Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Gegrilde vis met groenten uit de oven

Gegrilde vis met groenten uit de oven

Deze gegrilde vis uit de oven met groenten is een heerlijke maaltijd die je moeiteloos op tafel zet. De Dutch Yellowtail is een duurzaam gekweekte vis en krijgt een knapperige huid door het grillen. Heerlijk in combinatie met de geroosterde aardappelen, bieten, penen en spruitjes.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 1 grote rode ui
 200 gr winterpeenmix
 100 gr spruitjes
 200 gr truffel aardappelen
 200 gr roseval aardappelen
 100 gr gemengde mini bospenen
 200 gr mix van chioggia, gele en rode bieten
 Olijfolie
 Zout en peper
 2 stuks Dutch Yellowtail met huid
 2 tl kruidenmix voor vis
 Handje cress (kiemgroenten) naar keuze

Bereidingswijze
1

Verwarm de over voor op 200ºC. Pel de ui en snijd in dikke ringen. Snijd de winterpenen, spruitjes en aardappelen doormidden. Laat de mini bospenen heel. Snijd de bietjes in plakken.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gesneden groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster in de oven voor 25 min.

3

Smeer met een kwastje de Dutch Yellowtail aan beide kanten in met olijfolie en besprenkel met de viskruiden.

4

Verwarm een grillpan. Leg de Dutch Yellowtail met de huid naar beneden in de grillpan op middelhoog vuur en druk zachtjes aan. Gril de vis voor 3 min. aan één kant, draai om en gril nog 2 min. aan de andere kant. De vis mag nog een beetje glazig zijn vanbinnen.

5

Serveer de vis met de gegrilde groenten en maak af met de cress.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 grote rode ui
 200 gr winterpeenmix
 100 gr spruitjes
 200 gr truffel aardappelen
 200 gr roseval aardappelen
 100 gr gemengde mini bospenen
 200 gr mix van chioggia, gele en rode bieten
 Olijfolie
 Zout en peper
 2 stuks Dutch Yellowtail met huid
 2 tl kruidenmix voor vis
 Handje cress (kiemgroenten) naar keuze

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de over voor op 200ºC. Pel de ui en snijd in dikke ringen. Snijd de winterpenen, spruitjes en aardappelen doormidden. Laat de mini bospenen heel. Snijd de bietjes in plakken.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gesneden groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster in de oven voor 25 min.

3

Smeer met een kwastje de Dutch Yellowtail aan beide kanten in met olijfolie en besprenkel met de viskruiden.

4

Verwarm een grillpan. Leg de Dutch Yellowtail met de huid naar beneden in de grillpan op middelhoog vuur en druk zachtjes aan. Gril de vis voor 3 min. aan één kant, draai om en gril nog 2 min. aan de andere kant. De vis mag nog een beetje glazig zijn vanbinnen.

5

Serveer de vis met de gegrilde groenten en maak af met de cress.

Gegrilde vis met groenten uit de oven

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.