Gegrilde Vis Met Groenten Uit De Oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gegrilde vis met groenten uit de oven

Deze gegrilde vis uit de oven met groenten is een heerlijke maaltijd die je moeiteloos op tafel zet. De Dutch Yellowtail is een duurzaam gekweekte vis en krijgt een knapperige huid door het grillen. Heerlijk in combinatie met de geroosterde aardappelen, bieten, penen en spruitjes.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde vis met groenten uit de oven

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de over voor op 200ºC. Pel de ui en snijd in dikke ringen. Snijd de winterpenen, spruitjes en aardappelen doormidden. Laat de mini bospenen heel. Snijd de bietjes in plakken.
2
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gesneden groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en hussel goed door elkaar. Rooster in de oven voor 25 min.
3
Smeer met een kwastje de Dutch Yellowtail aan beide kanten in met olijfolie en besprenkel met de viskruiden.
4
Verwarm een grillpan. Leg de Dutch Yellowtail met de huid naar beneden in de grillpan op middelhoog vuur en druk zachtjes aan. Gril de vis voor 3 min. aan één kant, draai om en gril nog 2 min. aan de andere kant. De vis mag nog een beetje glazig zijn vanbinnen.
5
Serveer de vis met de gegrilde groenten en maak af met de cress.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

Welke groenten passen het beste bij vis uit de oven?

Maak je een gerecht klaar met vis uit de oven, maar weet je niet goed welke groenten je bij de vis kan serveren? Wij hebben het antwoord: eigenlijk alle groenten passen hierbij! Denk aan wortelen, broccoli, bloemkool, paprika en courgette. Het is ook heel lekker om verschillende groenten samen te grillen en dit erbij te serveren.

Hoe lang moet een bevroren vis in de oven?

Hoe lang bevroren vis in de oven moet, is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst logischerwijs de dikte van de vis, maar ook of de vis in een saus gegaard wordt of niet en natuurlijk de temperatuur van de vis die uit de vriezer komt. Ben je vergeten om de vis uit de vriezer te halen? Dan kan je de vis beter in een bakje leggen en hier 10 minuten lauw stromend water overheen laten lopen. De vis is dan ontdooid en kan gebakken worden.

Op zoek naar meer gezonde recepten met vis? Bekijk de gezonde recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via