Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade

Spitskoolbladen zijn niet alleen lekker, maar kunnen ook nog eens functioneel zijn. In dit recept stoom je de roodbaarsfilets in spitskoolbladeren. Zo wordt het een gezellig en smaakvol pakketje, aangevuld met een frisse komkommersalade.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr jasmijnrijst
 4 spitskoolbladen
 2 roodbaarsfilets
 4 cm verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 sjalot
 1 rode peper
 1 limoen
 2 el vissaus
 4 tl bruine basterdsuiker
 1 komkommer
 1 mango
 8 takjes koriander
 2 el sweet chili saus
Keukenbenodigdheden
 Stoommandje

Bereidingswijze
1

Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats het stoommandje met deksel op een pan met water en breng het water aan de kook. Leg 2 spitskoolbladen schuin over elkaar als een soort schaaltje. Zorg ervoor dat de spitskoolbladen niet gescheurd zijn, anders loopt het vocht eruit. Leg de roodbaarsfilets in het spitskool bakje.

2

Snijd de gember, knoflook, sjalot en rode peper fijn. Verdeel de knoflook, gember, sjalot en ½ van de rode peper over de 2 roodbaarsfilets. Snijd 2 plakjes van de limoen af en pers de rest van het sap uit in een apart bakje. Meng het limoensap met de vissaus en basterdsuiker. Giet het limoenmengsel over de 2 visfilets en leg er een schijfje limoen op. Plaats de spitskoolbakjes met roodbaarsfilets voor 5 à 6 min. in het stoommandje om te stomen.

3

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd halve maantjes. Schil de mango en snijd in plakjes. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, mango en overige rode peper door elkaar en maak de komkommersalade af met chilisaus.

4

Serveer de gestoomde vis samen met de jasmijnrijst en de komkommersalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr jasmijnrijst
 4 spitskoolbladen
 2 roodbaarsfilets
 4 cm verse gember
 2 teentjes knoflook
 1 sjalot
 1 rode peper
 1 limoen
 2 el vissaus
 4 tl bruine basterdsuiker
 1 komkommer
 1 mango
 8 takjes koriander
 2 el sweet chili saus
Keukenbenodigdheden
 Stoommandje

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats het stoommandje met deksel op een pan met water en breng het water aan de kook. Leg 2 spitskoolbladen schuin over elkaar als een soort schaaltje. Zorg ervoor dat de spitskoolbladen niet gescheurd zijn, anders loopt het vocht eruit. Leg de roodbaarsfilets in het spitskool bakje.

2

Snijd de gember, knoflook, sjalot en rode peper fijn. Verdeel de knoflook, gember, sjalot en ½ van de rode peper over de 2 roodbaarsfilets. Snijd 2 plakjes van de limoen af en pers de rest van het sap uit in een apart bakje. Meng het limoensap met de vissaus en basterdsuiker. Giet het limoenmengsel over de 2 visfilets en leg er een schijfje limoen op. Plaats de spitskoolbakjes met roodbaarsfilets voor 5 à 6 min. in het stoommandje om te stomen.

3

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd halve maantjes. Schil de mango en snijd in plakjes. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, mango en overige rode peper door elkaar en maak de komkommersalade af met chilisaus.

4

Serveer de gestoomde vis samen met de jasmijnrijst en de komkommersalade.

Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Domaine de la Baume Viognier.

Een delicate vis als roodbaars verdient een fruitige wijn met frisheid, die in dit recept ook op kan tegen het zoete en pittige van de mango en chili saus.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.