Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Gin-tonic garnalencocktail

We kennen allemaal de klassieke garnalencocktail. Wij vinden het tijd voor een 2.0 versie, met gin-tonic! In een gin-tonic glas is dit een plaatje van een voorgerecht.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Prep Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 komkommer
 30 ml gin
 90 ml tonic
 4 trostomaten
 400 gr Hollandse garnalen
 1 sjalotje
 Peper en zout
 4 eetrijpe avocado's
 Sap van 1 limoen
 1 baby romaine (little gem sla)
 16 naturel chipjes

Bereidingswijze
1

Schaaf met een kaasschaaf lange stroken van de komkommer. Meng de gin en tonic in een kom en marineer de komkommer stroken gedurende 30 min.

2

Snijd de tomaten in kleine blokjes en zet apart. Bewaar de garnalen in een andere kom. Snipper de sjalot fijn en voeg de helft bij de garnalen en de andere helft bij de tomaten. Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Breng de garnalen op smaak met de rasp van de limoen. Snijd de blaadjes van de little gem in de lengte door het midden.

3

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van de avocado in een hoge (maat)beker. Voeg het sap van de limoen toe en een beetje zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en giet over in een spuitzakje. Als je geen spuitzak hebt kun je ook zelf een spuitzak maken door het puntje van een stevig plastic zakje te knippen.

4

Spuit een mooie dot avocado crème in een gin tonic glas. Vul het met de slablaadjes en leg middenin een eetlepel aangemaakte tomatenblokjes. Leg een komkommer strook sierlijk neer op de tomaat, voeg de garnalen toe en versier het gerecht verder met de avocado crème en top af met naturel chipjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 komkommer
 30 ml gin
 90 ml tonic
 4 trostomaten
 400 gr Hollandse garnalen
 1 sjalotje
 Peper en zout
 4 eetrijpe avocado's
 Sap van 1 limoen
 1 baby romaine (little gem sla)
 16 naturel chipjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Schaaf met een kaasschaaf lange stroken van de komkommer. Meng de gin en tonic in een kom en marineer de komkommer stroken gedurende 30 min.

2

Snijd de tomaten in kleine blokjes en zet apart. Bewaar de garnalen in een andere kom. Snipper de sjalot fijn en voeg de helft bij de garnalen en de andere helft bij de tomaten. Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Breng de garnalen op smaak met de rasp van de limoen. Snijd de blaadjes van de little gem in de lengte door het midden.

3

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van de avocado in een hoge (maat)beker. Voeg het sap van de limoen toe en een beetje zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en giet over in een spuitzakje. Als je geen spuitzak hebt kun je ook zelf een spuitzak maken door het puntje van een stevig plastic zakje te knippen.

4

Spuit een mooie dot avocado crème in een gin tonic glas. Vul het met de slablaadjes en leg middenin een eetlepel aangemaakte tomatenblokjes. Leg een komkommer strook sierlijk neer op de tomaat, voeg de garnalen toe en versier het gerecht verder met de avocado crème en top af met naturel chipjes.

Garnalencocktail 2.0

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.