Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Haricots verts salade met knapperige ham

Haricots verts

Deze salade van haricots verts, ook wel bekend als de chique versie van sperziebonen, is ideaal als lunch, bijgerecht of lichte avondmaaltijd. Door de haricots verts kort te koken blijven ze lekker crunchy, heerlijk in combinatie met de knapperig gebakken rauwe ham. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 400 gr haricots verts
 Snufje zout
 20 gr pijnboompitten
 4 plakjes rauwe ham
 8 rode radijsjes
 100 gr cherrytomaten
 50 gr gemengde sla
 1 el kappertjes
 1 ciabatta
 1 el ongezouten roomboter
 1 teentje knoflook, geperst
 ½ tak verse rozemarijn, fijngesneden
 ½ citroen
 70 gr Griekse yoghurt, 10% vet
 1 tl extra vergine olijfolie
 20 gr blauwe kaas
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Kook de haricots verts in ruim water met een snufje zout in circa 5 min. gaar. Kook de haricots verts niet langer, zo houden ze een bite. Laat uitlekken.

2

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet apart. Bak de rauwe ham in dezelfde droge koekenpan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Snijd de radijsjes in plakjes en halveer de cherrytomaten. Meng de gemengde sla met de radijsjes, tomaten en kappertjes in een schaal. Verdeel de haricots verts hierover en verkruimel de rauwe ham grof over de salade.

4

Snijd of scheur de ciabatta in grove stukken. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de ciabatta goudbruin met de knoflook en rozemarijn.

5

Pers de halve citroen uit. Mix in een keukenmachine de Griekse yoghurt, olijfolie, het citroensap en de blauwe kaas tot een gladde dressing.

6

Serveer de haricots verts salade met de ciabattacroutons en de dressing.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr haricots verts
 Snufje zout
 20 gr pijnboompitten
 4 plakjes rauwe ham
 8 rode radijsjes
 100 gr cherrytomaten
 50 gr gemengde sla
 1 el kappertjes
 1 ciabatta
 1 el ongezouten roomboter
 1 teentje knoflook, geperst
 ½ tak verse rozemarijn, fijngesneden
 ½ citroen
 70 gr Griekse yoghurt, 10% vet
 1 tl extra vergine olijfolie
 20 gr blauwe kaas
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de haricots verts in ruim water met een snufje zout in circa 5 min. gaar. Kook de haricots verts niet langer, zo houden ze een bite. Laat uitlekken.

2

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet apart. Bak de rauwe ham in dezelfde droge koekenpan knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Snijd de radijsjes in plakjes en halveer de cherrytomaten. Meng de gemengde sla met de radijsjes, tomaten en kappertjes in een schaal. Verdeel de haricots verts hierover en verkruimel de rauwe ham grof over de salade.

4

Snijd of scheur de ciabatta in grove stukken. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de ciabatta goudbruin met de knoflook en rozemarijn.

5

Pers de halve citroen uit. Mix in een keukenmachine de Griekse yoghurt, olijfolie, het citroensap en de blauwe kaas tot een gladde dressing.

6

Serveer de haricots verts salade met de ciabattacroutons en de dressing.

Haricots verts salade met knapperige ham
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

A&D Wines Monologo Arinto: Deze frisse Arinto is een witte wijn uit het noordwesten van Portugal. Dankzij de tonen van citrus gaat deze wijn samen met de salade en is tegelijkertijd een goede tegenhanger voor de ham.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.