Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten

Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten

Zoete pannenkoeken zijn natuurlijk lekker maar wissel ook eens af met een hartige variant. Bijvoorbeeld deze pannenkoek met zalm, roomkaas en lekker veel groenten. Ideaal als je eens wilt uitpakken met de lunch, maar ook als luxe brunch in het weekend.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 100 gr tarwebloem
 200 ml melk
 1 ei
 Olijfolie
 100 gr tuinerwten (diepvries)
 1 citroen
 2 el roomkaas
 100 gr gerookte zalm
 100 gr verse spinazie

Bereidingswijze
1

Meng de tarwebloem, melk en het ei in een kom tot een beslag. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen. Kook intussen de tuinerwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in plakjes.

2

Smeer de pannenkoeken in met een laagje roomkaas. Beleg één helft van de pannenkoek met de gerookte zalm, spinazie en tuinerwten. Vouw de pannenkoek dubbel en serveer met plakjes citroen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr tarwebloem
 200 ml melk
 1 ei
 Olijfolie
 100 gr tuinerwten (diepvries)
 1 citroen
 2 el roomkaas
 100 gr gerookte zalm
 100 gr verse spinazie

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng de tarwebloem, melk en het ei in een kom tot een beslag. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen. Kook intussen de tuinerwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de citroen in plakjes.

2

Smeer de pannenkoeken in met een laagje roomkaas. Beleg één helft van de pannenkoek met de gerookte zalm, spinazie en tuinerwten. Vouw de pannenkoek dubbel en serveer met plakjes citroen.

Hartige pannenkoek met zalm, spinazie en tuinerwten

Verzot op pannenkoeken? Klik hier voor andere variaties op de pannenkoek.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Vignobles Vellas Medusa Viognier 2019: Bij dit gerecht kies ik voor een Viognier die de vettigheid van zalm en roomkaas in dit gerecht perfect kan complementeren. Verder is deze wijn licht, fris en zeer aromatisch.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.