Hartige taart met zalm, citroen en cottage cheese

Hartige taart

Je kunt alle kanten op met een hartige taart. Neem bijvoorbeeld onze variant met zalm, citroen en cottage cheese; heerlijk fris en geschikt als hoofdgerecht én lunch!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 rol vers taartdeeg
 250 gr gerookte zalm
 1 prei
 3 gele paprika's
 5 eieren
 1 el mosterd
 1 tl kerriepoeder
 Peper en zout
 2 el ricotta
 ½ citroen
 5 gr bieslook
 200 gr cottage cheese
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Quichevorm
 Schaaltje
 Rasp

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een quichevorm in. Bedek de bodem met bakpapier en bekleed de vorm met het taartdeeg. Verwijder het overschot aan deeg bij de randen.

2

Bedek de bodem van de quiche met de gerookte zalm. Was en snijd de prei in fijne ringen en verdeel deze over de gerookte zalm. Snijd de paprika’s in blokjes en verdeel deze over de prei.

3

Klop de eieren los in een schaaltje en breng op smaak met mosterd, kerriepoeder, peper, zout en ricotta. Was de citroen en rasp de citroenschil. Breng het eimengsel op smaak met de rasp. Let op dat je geen wit van de citroenschil in het eimengsel raspt, dit zorgt namelijk voor een bittere smaak na het bakken.

4

Schenk het eimengsel over de groenten in de quichevorm en plaats deze voor 30 minuten in het midden van de oven. Controleer of de quiche gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Wanneer deze er schoon uitkomt, is de quiche gaar.

5

Snijd de citroen in plakjes en snijd de bieslook fijn. Serveer de quiche lauwwarm met de cottage cheese, een schijfje citroen en de fijngesneden bieslook.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rol vers taartdeeg
 250 gr gerookte zalm
 1 prei
 3 gele paprika's
 5 eieren
 1 el mosterd
 1 tl kerriepoeder
 Peper en zout
 2 el ricotta
 ½ citroen
 5 gr bieslook
 200 gr cottage cheese
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Quichevorm
 Schaaltje
 Rasp

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een quichevorm in. Bedek de bodem met bakpapier en bekleed de vorm met het taartdeeg. Verwijder het overschot aan deeg bij de randen.

2

Bedek de bodem van de quiche met de gerookte zalm. Was en snijd de prei in fijne ringen en verdeel deze over de gerookte zalm. Snijd de paprika’s in blokjes en verdeel deze over de prei.

3

Klop de eieren los in een schaaltje en breng op smaak met mosterd, kerriepoeder, peper, zout en ricotta. Was de citroen en rasp de citroenschil. Breng het eimengsel op smaak met de rasp. Let op dat je geen wit van de citroenschil in het eimengsel raspt, dit zorgt namelijk voor een bittere smaak na het bakken.

4

Schenk het eimengsel over de groenten in de quichevorm en plaats deze voor 30 minuten in het midden van de oven. Controleer of de quiche gaar is door er met een houten prikker in te prikken. Wanneer deze er schoon uitkomt, is de quiche gaar.

5

Snijd de citroen in plakjes en snijd de bieslook fijn. Serveer de quiche lauwwarm met de cottage cheese, een schijfje citroen en de fijngesneden bieslook.

Hartige taart met zalm, citroen en cottage cheese

Naast onze hartige taart met zalm, citroen en cottage cheese hebben wij nog veel meer heerlijke hartige recepten. Bijvoorbeeld onze vegetarische tortillataart!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.