Kebab, wie kent het niet? Dit Turkse vleesgerecht kan je in elke stad bestellen. Wist je dat je het Turkse vleesgerecht kebab ook zelf thuis kan maken? Ga voor een klassieke döner kebab, maak kebabspiezen met een lekkere salade ernaast of probeer eens adana kebab of Iskender kebab. Welk kebab recept je ook kiest, je gaat er zeker van smullen!
Het ultieme comfort food recept is toch wel döner kebab. En laat je dit nu heel gemakkelijk zelf kunnen maken! Doner kebab bestaat uit vlees (döner) dat je kruidt met kebab kruiden en vervolgens grilt op een spit. Letterlijk betekent döner ‘draaiend’ en kebab ‘gegrild vlees’. Het vlees serveer je in een pitabroodje met groenten en een frisse yoghurtsaus. Je kan ook kiezen voor durum kebab, waarbij je de kebab in een dürüm (wrap) rolt.
Wellicht wat minder bekend, maar adana kebab is een recept dat je zeker moet proberen! Adana kebab is een Turks gerecht bestaande uit gekruid lamsgehakt wat vervolgens aan een spies boven houtskoolvuur wordt klaargemaakt. Adana kebab is afkomstig uit de stad Adana in het zuiden van Turkije.
Echte nostalgie is een broodje kebab na een avondje stappen. Er is namelijk niets zo lekker als een vette hap na het dansen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een kebab broodje te halen, maar je kan het ook heel gemakkelijk zelf maken! Wij gaan in dit recept voor broodjes kebab met flink wat knoflooksaus én sambal voor een pittige touch.
Kebab wordt vaak gemaakt van kalfs- of lamsvlees, maar wist je dat je het ook kan maken met kip? Dit recept voor kip kebab staat al in 15 minuten op tafel. Lekker om te serveren op flatbread en af te maken met knoflooksaus en sambal. Wanneer ga jij aan de slag met een ‘chicken kebab’?
Niet alleen in Turkije vind je kebab, ook in de Indiase en Pakistaanse keuken vind je het terug! Zo is hier de shami kebab een populair gerecht waarbij ze fijngemalen vlees mengen met kikkererwten en kruiden. Vervolgens drukken ze dit in platte schijven en bakken ze dit krokant. Lekker om te serveren met pitabroodjes!
Zeg je comfort food, dan zeg je kapsalon kebab. Dit guilty pleasure recept is er eentje waar je zeker van gaat genieten. De goddelijke combinatie van gekruid vlees, knapperige frietjes, gesmolten kaas, frisse salade en romige knoflooksaus is heerlijk!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment