Arretjescake Met Bastogne
Lifestyle

Typische Hollandse lekkernijen bakken

Niets is lekkerder dan de geur van typische Hollandse lekkernijen. Denk aan knapperige stroopwafels, smeuïge boterkoek en smaakvolle appeltaart. Stuk voor stuk typisch Nederlands en geliefd bij jong en oud. Ontdek in deze blog de lekkerste Hollandse bakrecepten om zelf mee aan de slag te gaan!

Kletskoppen

Kletskoppen

Kletskoppen staan erom bekend dat ze flinterdun én krokant zijn en dat je eigenlijk niet kan stoppen met eten als je eenmaal een hap neemt. Wil je zelf kletskoppen maken? Dit eenvoudige kletskoppen recept laat zien hoe je deze heerlijke koekjes bakt met amandelen en kaneel. Perfect voor bij de koffie of thee!

Zeeuwse Bolussen

Zeeuwse bolus

De bolus is een heerlijk zoet broodje, bedekt met een laag kleverige kaneelsuiker. Deze specialiteit uit Zeeland is populair bij jong en oud. Met dit lekkere bolus recept maak je eenvoudig zelf Zeeuwse bolussen, zodat je kan genieten van de authentieke smaak van Zeeland.

Kruimelvlaai

Vlaai

Een echt traditioneel gerecht uit Limburg: de Limburgse vlaai! Dit gebak heeft een luchtige bodem en kan worden gevuld met verschillende vullingen. Probeer eens een romige rijstevlaai of een zoete kersenvlaai. Of ga je toch liever voor een heerlijke, verse kruimelvlaai? Met zoveel variaties is er altijd wel een vlaai die bij jouw smaak past!

Slagroomsoesjes 

Luchtig, romig en onweerstaanbaar: slagroomsoesjes zijn perfect voor elke gelegenheid. Zelf slagroomsoesjes maken is makkelijker dan je denkt! Met een goed recept maak je deze kleine gebakjes helemaal zelf, gevuld met vers geklopte slagroom en eventueel een laagje chocolade erbovenop.

Arretjescake Met Bastogne

Arretjescake

Arretjescake is een echte Nederlandse klassieker, een heerlijke no bake chocoladekoek die je snel op tafel hebt staan. Traditioneel wordt arretjescake gemaakt van boter, cacao, koekjes en ei, maar je kan arretjescake ook zonder ei maken! Zin in een ander soort arretjescake recept? Ga dan voor deze arretjescake met bastogne!

Witte Chocolade Macadamia Boterkoek

Boterkoek

Een echte klassieker onder de Hollandse bakrecepten: boterkoek! Deze smeuïge lekkernij is eenvoudig te bereiden en heerlijk vol van smaak. Wil je zelf boterkoek maken? Probeer dan eens oma’s boterkoek recept, of ga voor een ouderwetse boterkoek. Wanneer je op zoek bent naar een andere variant boterkoek is deze witte chocolade macadamia boterkoek een echte aanrader!

Stroopwafel Kwarkcake 1

Stroopwafel

Stroopwafels zijn een typische Nederlandse lekkernij, gemaakt van een beslag van bloem, boter, suiker en stroop. Het zijn dunne, ronde koekjes, waartussen stroop wordt gesmeerd en vervolgens samengedrukt, zodat de stroop goed verdeeld wordt. Naast de klassieke variant kan je ook genieten van mini stroopwafels, een heerlijke stroopwafeltaart of zelfs een feestelijke stroopwafel cake. Wil je zelf aan de slag? Ontdek verschillende stroopwafel recepten en maak je eigen zoete traktatie. Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een stroopwafel? Een stroopwafel bevat ongeveer 189 kcal afhankelijk van de grootte.

Oranje Tompouce Taart

Tompouce

Een tompouce eten zonder te knoeien is een uitdaging! Veel mensen vragen zich dan ook vaak af hoe je een tompouce eet. Er zijn verschillende manieren, maar ongeacht de methode blijft een tompouce altijd een heerlijke traktatie. Een lekker tompouce recept is deze oranje tompouce taart. De tompouce taart heeft banketbakkersroom van sinaasappel en is de perfecte manier om koningsdag te vieren! Het zelfgemaakte, oranje glazuur en een toefje slagroom maken deze tompouce taart helemaal af.

Appeltaart

De Hollandse appeltaart blijft een echte favoriet, gevuld met sappige appels, rozijnen en kaneel. Wil je zelf een appeltaart recept maken? Probeer dan eens een appeltaart met amandelspijs en noten, of kies voor een smaakvolle vegan appeltaart! Maar welke appels kan je het beste gebruiken voor appeltaart? Voor de lekkerste appeltaart kan je het beste kiezen voor de appels Elstar, Goudrenet, Cox Orange, Jonagold en Granny Smith. Deze appels bieden een perfecte balans tussen zoet en zuur en zijn niet te vochtig, waardoor ze hun stevigheid behouden na het bakken.

 

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via