Een typische voorbeeld van extreem lekker en simpel Italiaans eten; dát is deze heerlijke Italiaanse bruschetta. Serveer met andere lekkernijen zoals olijven voor een smakelijke borrelplank, of eet ze gewoon los. Genieten!
Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop een heerlijke Italiaanse bruschetta maken. Check de workshop op onze Instagram.
Snijd 12 schuine plakken van het stokbrood. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant in een hete droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.
Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg ze in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 min staan. Giet vervolgens het water af en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kommetje.
Scheur de basilicum fijn en voeg dit samen met de extra vergine olijfolie, peper en zout (naar smaak) toe aan de tomaat. Roer door elkaar.
Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Serveer de broodjes met een flinke schep van het tomatenmengsel en top af met pijnboompitten.
Ingrediënten
Instructies
Snijd 12 schuine plakken van het stokbrood. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant in een hete droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.
Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg ze in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 min staan. Giet vervolgens het water af en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kommetje.
Scheur de basilicum fijn en voeg dit samen met de extra vergine olijfolie, peper en zout (naar smaak) toe aan de tomaat. Roer door elkaar.
Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Serveer de broodjes met een flinke schep van het tomatenmengsel en top af met pijnboompitten.
Bruschetta, wij zijn fan! Een variatie op de traditionele variant is deze heerlijke bruschetta met wortel en geitenkaas! Zeker de moeite om een keertje te proberen!
Laat een reactie achter