Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Italiaanse bruschetta

italiaanse bruschetta

Een typische voorbeeld van extreem lekker en simpel Italiaans eten; dát is deze heerlijke Italiaanse bruschetta. Serveer met andere lekkernijen zoals olijven voor een smakelijke borrelplank, of eet ze gewoon los. Genieten!

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop een heerlijke Italiaanse bruschetta maken. Check de workshop op onze Instagram.

NiveauBeginner

Voorziet in12 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 vers stokbrood
 1 el olijfolie
 2 middelgrote tomaten van goede kwaliteit
 6 basilicumblaadjes
 1 el extra vergine olijfolie
 Peper & zout
 1 Knoflookteentje
 1 el pijnboompitten, geroosterd
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Scherp (tomaten)mes
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Snijd 12 schuine plakken van het stokbrood. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant in een hete droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.

2

Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg ze in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 min staan. Giet vervolgens het water af en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kommetje.

3

Scheur de basilicum fijn en voeg dit samen met de extra vergine olijfolie, peper en zout (naar smaak) toe aan de tomaat. Roer door elkaar.

4

Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Serveer de broodjes met een flinke schep van het tomatenmengsel en top af met pijnboompitten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 vers stokbrood
 1 el olijfolie
 2 middelgrote tomaten van goede kwaliteit
 6 basilicumblaadjes
 1 el extra vergine olijfolie
 Peper & zout
 1 Knoflookteentje
 1 el pijnboompitten, geroosterd
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Scherp (tomaten)mes
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd 12 schuine plakken van het stokbrood. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant in een hete droge koekenpan. Draai de broodjes regelmatig om.

2

Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Leg ze in een pannetje of schaal en voeg kokend water toe. Laat dit voor ongeveer 3 min staan. Giet vervolgens het water af en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kommetje.

3

Scheur de basilicum fijn en voeg dit samen met de extra vergine olijfolie, peper en zout (naar smaak) toe aan de tomaat. Roer door elkaar.

4

Ontvel de teen knoflook en wrijf hiermee de broodjes in. Serveer de broodjes met een flinke schep van het tomatenmengsel en top af met pijnboompitten.

Italiaanse bruschetta

Bruschetta, wij zijn fan! Een variatie op de traditionele variant is deze heerlijke bruschetta met wortel en geitenkaas! Zeker de moeite om een keertje te proberen!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.