Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Jambalaya met chorizo en notenrijst

jambalaya

Jambalaya is een heerlijk eenpansgerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten. Door het in een pan te koken, krijg je een ware smaakexplosie.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 el olijfolie
 400 gr kipdijfiletreepjes
 125 gr chorizo, in blokjes
 1 ui, gesnipperd
 300 gr worteltjes, in schijfjes
 2 rode paprika's, in blokjes
 1 prei, in halve ringen
 275 gr notenrijst
 1 el cajun kruidenmix
 1 tl paprikapoeder
 1 blik tomatenblokjes à 400 gr
 500 ml kippenbouillon
 10 gr peterselie, grof gehakt
Keukenbenodigdheden
 Diepe koekenpan met deksel

Bereidingswijze
1

Verhit in een grote pan 2 el olijfolie en bak de kipdijfiletreepjes in 4 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en zet opzij.

2

Bak de chorizo in dezelfde pan in 2 minuten krokant. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Doe de wortel, paprika en prei erbij en bak 6 minuten mee.

3

Voeg de notenrijst, de cajunkruiden en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Breng dit samen met de tomatenblokjes en de bouillon aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.

4

Voeg na 10 minuten de kip weer toe. Schep op het laatst de peterselie erdoorheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 el olijfolie
 400 gr kipdijfiletreepjes
 125 gr chorizo, in blokjes
 1 ui, gesnipperd
 300 gr worteltjes, in schijfjes
 2 rode paprika's, in blokjes
 1 prei, in halve ringen
 275 gr notenrijst
 1 el cajun kruidenmix
 1 tl paprikapoeder
 1 blik tomatenblokjes à 400 gr
 500 ml kippenbouillon
 10 gr peterselie, grof gehakt
Keukenbenodigdheden
 Diepe koekenpan met deksel

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit in een grote pan 2 el olijfolie en bak de kipdijfiletreepjes in 4 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en zet opzij.

2

Bak de chorizo in dezelfde pan in 2 minuten krokant. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Doe de wortel, paprika en prei erbij en bak 6 minuten mee.

3

Voeg de notenrijst, de cajunkruiden en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Breng dit samen met de tomatenblokjes en de bouillon aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.

4

Voeg na 10 minuten de kip weer toe. Schep op het laatst de peterselie erdoorheen.

Jambalaya met chorizo en notenrijst

Jambalaya is een ideaal gerecht om van tevoren voor te bereiden. Verder doet voornamelijk de pan het werk terwijl de smaken intrekken. Dit pittige gerecht vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten. In Louisiana om precies te zijn. Er zijn verschillende varianten mogelijk. Een jambalaya bevat in ieder geval groente, rijst en vlees. Vaak is dit kip, in combinatie met een smaakmaker als chorizo of ham.

Tip: eet je geen varkensvlees? Je kunt de chorizo ook vervangen door bijvoorbeeld vegetarische spekjes.

Ben je wel fan van chorizo? Dan moet je onze meloengazpacho met chorizo en witte druif zeker hebben geprobeerd! Bekijk het recept hier!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.