Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kip-dragon focaccia

kip focaccia

De Fransen weten wel wat lekker is: zij gebruiken de combinatie kip met dragon al eeuwenlang. Wij serveren de combinatie van gekookte kip en dragon op een focaccia. Een heerlijke lunch om je vingers bij af te likken!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 l water
 1 groentebouillonblokje
 3 kipfilets
 3 el Belgische mayonaise
 Sap van 1 citroen
 1 tl mosterd
 5 gr dragon, fijngehakt
 3 bosuitjes, in ringetjes
 Peper en zout
 2 stuks focaccia mozzarella
 100 gr ijsbergsla
 ½ komkommer, in plakjes

Bereidingswijze
1

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur laag, gaar de kip 7 min in de pan.

2

Zet het vuur uit en laat de kip nog eens 7 min. nagaren in het kookvocht.

3

Meng in een kom de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de dragon en de bosui en breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de kip uit het kookvocht. Pluk de kip in stukjes en meng met het mayonaisemengsel.

5

Snijd de focaccia’s in de lengte open. Beleg de onderkant van de focaccia’s met ijsbergsla, kipsalade en de plakjes komkommer. Dek af met de bovenkant van het brood en snijd in 2 stukken.

Tip: Voor een gezondere variant kun je de mayonaise vervangen door magere kwark.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 l water
 1 groentebouillonblokje
 3 kipfilets
 3 el Belgische mayonaise
 Sap van 1 citroen
 1 tl mosterd
 5 gr dragon, fijngehakt
 3 bosuitjes, in ringetjes
 Peper en zout
 2 stuks focaccia mozzarella
 100 gr ijsbergsla
 ½ komkommer, in plakjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur laag, gaar de kip 7 min in de pan.

2

Zet het vuur uit en laat de kip nog eens 7 min. nagaren in het kookvocht.

3

Meng in een kom de mayonaise, het citroensap, de mosterd, de dragon en de bosui en breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de kip uit het kookvocht. Pluk de kip in stukjes en meng met het mayonaisemengsel.

5

Snijd de focaccia’s in de lengte open. Beleg de onderkant van de focaccia’s met ijsbergsla, kipsalade en de plakjes komkommer. Dek af met de bovenkant van het brood en snijd in 2 stukken.

Tip: Voor een gezondere variant kun je de mayonaise vervangen door magere kwark.

Kip-dragon focaccia

Dragon, een plant uit de composietenfamilie, is een van de meest geliefde kruiden uit de Franse keuken. Dragon heeft een peperachtige, bittere smaak en smaakt lichtelijk naar anijs. Ook niet onbelangrijk: dragon smaakt ontzettend lekker bij kip! Lekker op een focaccia broodje met sla, komkommer en andere lekkere smaakmakers.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.