Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Kipsaté met roedjak-fruitsalade

Kip, satésaus, meloen; what’s not to like? Wij combineren gemarineerde kipsatéblokjes met een zoet-hartige roedjak; onze variant op de Indonesische fruitsalade in een licht pittig sausje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 ½ galiameloen
 ½ cantaloupe meloen
 1 komkommer
 3 el ketjap manis
 3 el bruine basterdsuiker
 3 el water
 1,50 el tamarindepuree
 4 tl sambal oelek
 Snuf zout
 600 gr gemarineerde kipsatéblokjes
 500 gr satésaus
Keukenbenodigdheden
 Satéprikkers
 Pannetje
 Koekenpan of grillpan

Bereidingswijze
1

Schil beide meloenen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes.

2

Verwarm in een pannetje de ketjap met de suiker en water en roer tot de basterdsuiker is opgelost. Zorg dat het mengsel niet kookt. Voeg de tamarindepuree, sambal en zout toe, roer goed door en laat afkoelen. Meng de roedjakmarinade met de meloen en komkommer.

3

Week de satéprikkers kort in water om aanbranden te voorkomen. Rijg de kipsatéblokjes aan de prikkers. Bak de saté in een koekenpan of grillpan in 6 minuten gaar. Verwarm intussen de satésaus in een pannetje met 1-2 el water. Voeg meer water toe als de saus te dik is.

4

Serveer de kipsaté met de roedjaksalade en de satésaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ galiameloen
 ½ cantaloupe meloen
 1 komkommer
 3 el ketjap manis
 3 el bruine basterdsuiker
 3 el water
 1,50 el tamarindepuree
 4 tl sambal oelek
 Snuf zout
 600 gr gemarineerde kipsatéblokjes
 500 gr satésaus
Keukenbenodigdheden
 Satéprikkers
 Pannetje
 Koekenpan of grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil beide meloenen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de komkommer in blokjes.

2

Verwarm in een pannetje de ketjap met de suiker en water en roer tot de basterdsuiker is opgelost. Zorg dat het mengsel niet kookt. Voeg de tamarindepuree, sambal en zout toe, roer goed door en laat afkoelen. Meng de roedjakmarinade met de meloen en komkommer.

3

Week de satéprikkers kort in water om aanbranden te voorkomen. Rijg de kipsatéblokjes aan de prikkers. Bak de saté in een koekenpan of grillpan in 6 minuten gaar. Verwarm intussen de satésaus in een pannetje met 1-2 el water. Voeg meer water toe als de saus te dik is.

4

Serveer de kipsaté met de roedjaksalade en de satésaus.

Kipsaté met roedjak-fruitsalade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.