Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Knapperige tortilla’s met tomatensalsa

Knapperige tortilla's met pittige tomatensalsa

Deze Mexicaanse tortilla’s zet je binnen een handomdraai op tafel. Lekker krokant gebakken en met een pittige salsa: de mini tortilla’s zijn ideaal als borrelhapje. Tomatensalsa over? Deze is ook heerlijk als dip bij de borrel.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 1 Spaanse peper
 1 ui
 4 rijpe cherrytomaten
 8 gr verse koriander
 ½ tl zout
 2 el olie
 10 mini tortilla's

Bereidingswijze
1

Verwijder de steel van de Spaanse peper en snijd in vieren. Snijd de ui in grove stukken. Verhit op hoog vuur een grill- of koekenpan. Gril de Spaanse peper en cherrytomaten kort lichtbruin. Maal de Spaanse peper, cherrytomaten, ui, koriander en zout in de blender tot een gladde salsa. Houd wat koriander apart ter garnering.

2

Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur. Leg de tortilla in de olie en bak deze rustig aan beide kanten goudbruin en knapperig. Haal de tortilla uit de pan en smeer de salsa over de warme tortilla. Garneer met wat blaadjes koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 Spaanse peper
 1 ui
 4 rijpe cherrytomaten
 8 gr verse koriander
 ½ tl zout
 2 el olie
 10 mini tortilla's

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwijder de steel van de Spaanse peper en snijd in vieren. Snijd de ui in grove stukken. Verhit op hoog vuur een grill- of koekenpan. Gril de Spaanse peper en cherrytomaten kort lichtbruin. Maal de Spaanse peper, cherrytomaten, ui, koriander en zout in de blender tot een gladde salsa. Houd wat koriander apart ter garnering.

2

Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur. Leg de tortilla in de olie en bak deze rustig aan beide kanten goudbruin en knapperig. Haal de tortilla uit de pan en smeer de salsa over de warme tortilla. Garneer met wat blaadjes koriander.

Knapperige tortilla met tomatensalsa

Tip: Liever iets minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten uit de Spaanse peper.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Domaine de la Rouviere Provence Rosé: Bij dit gerecht kies ik voor een frisse en delicate rosé uit de Provence met een mooie structuur. Rosé gaat goed samen met tomatensalsa, maar is ook erg flexibel.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.