Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kruidige nasi van bloemkoolrijst met spiegeleitjes

Kruidige nasi van bloemkoolrijst met kwarteleitjes

Nasi, wie kent het niet? In dit recept gaan we voor een twist en vervangen we de rijst door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis wordt de nasi op smaak gebracht. De kwarteleitjes zorgen voor de finishing touch!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten droge sambal
 12 gr Verstegen chili vlokken
 3 gr Verstegen knoflookpoeder
 3 gr Verstegen zout
 6 gr suiker
Ingrediënten
 120 gr prei
 Olie
 4 gr Verstegen zeezout
 3 gr Verstegen uienpoeder
 3 gr Verstegen korianderzaad gemalen
 1 gr Verstegen nootmuskaat
 1 gr Verstegen komijnzaad gemalen
 500 gr bloemkoolrijst
 11 gr ketjap manis
 4 kwarteleitjes
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Meng voor de droge sambal alle ingrediënten in een keukenmachine.

2

Snijd de prei fijn in halve maantjes en verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 2 min. gaar. Voeg de sambal, zout en overige specerijen toe en roer alles door elkaar.

3

Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe aan het preimengsel en roer deze ongeveer 5 min. door totdat de rijst gaar is. Voeg als laatste de ketjap toe.

4

Bak de kwarteleitjes als spiegeleieren. Serveer de nasi samen met 2 kwarteleitjes.

Tip: geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.

Ingrediënten

Ingrediënten droge sambal
 12 gr Verstegen chili vlokken
 3 gr Verstegen knoflookpoeder
 3 gr Verstegen zout
 6 gr suiker
Ingrediënten
 120 gr prei
 Olie
 4 gr Verstegen zeezout
 3 gr Verstegen uienpoeder
 3 gr Verstegen korianderzaad gemalen
 1 gr Verstegen nootmuskaat
 1 gr Verstegen komijnzaad gemalen
 500 gr bloemkoolrijst
 11 gr ketjap manis
 4 kwarteleitjes
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng voor de droge sambal alle ingrediënten in een keukenmachine.

2

Snijd de prei fijn in halve maantjes en verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak deze in ongeveer 2 min. gaar. Voeg de sambal, zout en overige specerijen toe en roer alles door elkaar.

3

Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe aan het preimengsel en roer deze ongeveer 5 min. door totdat de rijst gaar is. Voeg als laatste de ketjap toe.

4

Bak de kwarteleitjes als spiegeleieren. Serveer de nasi samen met 2 kwarteleitjes.

Tip: geen bloemkoolrijst in huis? Deze maak je ook heel gemakkelijk zelf in de keukenmachine. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd deze, inclusief de kern, in grove stukken. Maal de stukken in de keukenmachine totdat er korrels ter grootte van rijstkorrels ontstaan.

Kruidige nasi van bloemkoolrijst met spiegeleitjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.