Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Kurrie voor beginners van Kurriebaas

Kurrie voor beginners van Kurriebaas

De Kurriebaas
Iedereen aan de kurrie: dat is het doel van de Kurriebaas in Breda. Toegankelijke smaken met volop variatie bieden dan ook voor ieder wat wils: van mild tot pittig en van vis en vlees tot vegetarisch. De keuken van de Kurriebaas is een smeltkroes van smaken uit verschillende Aziatische keukens. Stel zelf jouw perfecte curry samen, om vervolgens te genieten van een smaakvolle maaltijd in combinatie met bijgerechten naar keuze. Dat is wat we noemen een feestje op je bord!

De Kurriebaas is een idee van Bas Heijmans, die zich jarenlang heeft verdiept in de lekkerste Oosterse gerechten. Zo ontstond de mix tussen verschillende Aziatische keukens: Japans, Thais en Indiaas. Stuk voor stuk keukens waarin prachtige smaakcombinaties de hoofdrol spelen. Op zijn ontdekkingstocht naar de oosterse keuken ontstond ook het recept van een eigen Kurrie: een toegankelijke maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. De Kurriebaas onderscheidt zich met originele recepten en verse producten. Hier en daar wordt een lokaal tintje toegevoegd, met herkenbare groenten van eigen bodem. De perfecte mix tussen diverse keukens!

Kom jij langs bij de Kurriebaas?
Wat begon als een hobby voor Kurriebaas Bas is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze onderneming. Niet alleen voor een snelle maaltijd op een drukke dag ben je hier aan het goede adres, maar ook voor een kitchen takeover of catering ben je bij de Kurriebaas aan het juiste adres. Bovendien heeft Kurriebaas Bas de ambitie om een restaurant te openen, zodat je over een tijdje ook kan blijven eten. Tot die tijd liever zelf aan de slag? Hieronder ontdek je het basisrecept van de enige echte Kurriebaas!

Kurrie voor beginners
Deze kurrie is toegankelijk en laat uitgesproken smaken achterwege. Dit recept is de ideale basis voor een heerlijk gerecht. Voeg naar eigen smaak extra ingrediënten toe, zoals groenten, vlees of vis en serveer de smaakvolle maaltijd met jasmijnrijst of naanbrood.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 1 rode paprika
 2 teentjes knoflook
 1 el ongezouten pinda’s
 40 gr gember
 1 el komijnpoeder
 6 gr garnalenpasta (toko)
 6 sjalotten
 ½ el tomatenpuree
 2 stuks kaffir limoenblad (toko)
 750 ml kokosmelk (Kara)
 1 tl sesamolie
 1 el vissaus
 1 el limoensap
 2 stengels citroengras
 1 el (palm)suiker
 1 tl sojasaus minder zout

Bereidingswijze
1

Maak een boemboe van de rode paprika, knoflook, pinda’s, gember (zonder schil), komijnpoeder en garnalenpasta. Gebruik een keukenmachine, staafmixer of vijzel om dit tot een gladde puree te mixen.

2

Snipper de sjalot. Bak aan in (plantaardige) olie en voeg daarna de tomatenpuree toe en bak een aantal minuten mee op middelhoog vuur. Voeg daarna de boemboe toe en bak deze op nog een aantal minuten mee. Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg dan alle overige ingrediënten toe en laat het geheel op laag vuur inkoken in 30 à 40 min. Roer af en toe goed door. Haal het limoenblad en de stengels citroengras uit de pan. Haal eventueel door een bolzeef voor een extra ‘gladde’ saus.

3

Voeg naar eigen smaak groenten, kip, rund of gamba’s toe. Serveer eventueel met rijst of naanbrood.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 rode paprika
 2 teentjes knoflook
 1 el ongezouten pinda’s
 40 gr gember
 1 el komijnpoeder
 6 gr garnalenpasta (toko)
 6 sjalotten
 ½ el tomatenpuree
 2 stuks kaffir limoenblad (toko)
 750 ml kokosmelk (Kara)
 1 tl sesamolie
 1 el vissaus
 1 el limoensap
 2 stengels citroengras
 1 el (palm)suiker
 1 tl sojasaus minder zout

Instructies

Bereidingswijze
1

Maak een boemboe van de rode paprika, knoflook, pinda’s, gember (zonder schil), komijnpoeder en garnalenpasta. Gebruik een keukenmachine, staafmixer of vijzel om dit tot een gladde puree te mixen.

2

Snipper de sjalot. Bak aan in (plantaardige) olie en voeg daarna de tomatenpuree toe en bak een aantal minuten mee op middelhoog vuur. Voeg daarna de boemboe toe en bak deze op nog een aantal minuten mee. Blus het geheel af met de kokosmelk en voeg dan alle overige ingrediënten toe en laat het geheel op laag vuur inkoken in 30 à 40 min. Roer af en toe goed door. Haal het limoenblad en de stengels citroengras uit de pan. Haal eventueel door een bolzeef voor een extra ‘gladde’ saus.

3

Voeg naar eigen smaak groenten, kip, rund of gamba’s toe. Serveer eventueel met rijst of naanbrood.

Kurrie voor beginners

Tip: limoenblad en garnalenpasta zijn verkrijgbaar bij de toko.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.