Lekkerbekje met witlof en kerriesaus

Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 3 el olijfolie
 400 gr minikrieltjes uit het koelschap
 2 gepaneerde lekkerbekjes
 2 eieren
 2 el yoghurt
 2 el mayonaise
 1 tl mosterd
 1 el kerriepoeder
 Peper en zout
 4 witlof stronkjes
 1 sinaasappel
 1 appel
Keukenbenodigdheden
 2 Koekenpannen
 Pan
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de minikrieltjes in 14 minuten krokant. Bak de lekkerbekjes in een andere pan met 1 el olie goudbruin.

2

Kook de eieren in ruim kokend water hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd het eiwit in kleine blokjes en zet apart. Pureer met een vork het eigeel en meng samen met de yoghurt, mayonaise, mosterd en kerriepoeder tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlofblaadjes in grove stukken. Pel de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel los uit het vliesje. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine blokjes.

4

Meng de witlof, appel, sinaasappel, krieltjes en blokjes ei door elkaar. Serveer met de gebakken lekkerbekjes en de kerriesaus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 el olijfolie
 400 gr minikrieltjes uit het koelschap
 2 gepaneerde lekkerbekjes
 2 eieren
 2 el yoghurt
 2 el mayonaise
 1 tl mosterd
 1 el kerriepoeder
 Peper en zout
 4 witlof stronkjes
 1 sinaasappel
 1 appel
Keukenbenodigdheden
 2 Koekenpannen
 Pan
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de minikrieltjes in 14 minuten krokant. Bak de lekkerbekjes in een andere pan met 1 el olie goudbruin.

2

Kook de eieren in ruim kokend water hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd het eiwit in kleine blokjes en zet apart. Pureer met een vork het eigeel en meng samen met de yoghurt, mayonaise, mosterd en kerriepoeder tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlofblaadjes in grove stukken. Pel de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel los uit het vliesje. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine blokjes.

4

Meng de witlof, appel, sinaasappel, krieltjes en blokjes ei door elkaar. Serveer met de gebakken lekkerbekjes en de kerriesaus.

Lekkerbekje met witlof en kerriesaus

Ben jij een echte visliefhebber? Check dan snel al onze visrecepten. Bijvoorbeeld onze Braziliaanse visstoof ‘moqueca’, een echt traditioneel Braziliaans gerecht!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.