Lekkerbekje Met Witlof En Kerriesaus
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Lekkerbekje met witlof en kerriesaus

Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept lekkerbekje met witlof en kerriesaus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm 2/3 deel olijfolie in een koekenpan en bak de minikrieltjes in 14 minuten krokant. Bak de lekkerbekjes in een andere pan met 1/3 deel olie goudbruin.
2
Kook de eieren in ruim kokend water hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd het eiwit in kleine blokjes en zet apart. Pureer met een vork het eigeel en meng samen met de yoghurt, mayonaise, mosterd en kerriepoeder tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlofblaadjes in grove stukken. Pel de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel los uit het vliesje. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
4
Meng de witlof, appel, sinaasappel, krieltjes en blokjes ei door elkaar. Serveer met de gebakken lekkerbekjes en de kerriesaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via