Lekkerbekje Met Witlof En Kerriesaus
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Lekkerbekje met witlof en kerriesaus

Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept lekkerbekje met witlof en kerriesaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm 2/3 deel olijfolie in een koekenpan en bak de minikrieltjes in 14 minuten krokant. Bak de lekkerbekjes in een andere pan met 1/3 deel olie goudbruin.
2
Kook de eieren in ruim kokend water hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd het eiwit in kleine blokjes en zet apart. Pureer met een vork het eigeel en meng samen met de yoghurt, mayonaise, mosterd en kerriepoeder tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlofblaadjes in grove stukken. Pel de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel los uit het vliesje. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
4
Meng de witlof, appel, sinaasappel, krieltjes en blokjes ei door elkaar. Serveer met de gebakken lekkerbekjes en de kerriesaus.

Ben jij een echte visliefhebber? Check onze Braziliaanse visstoof ‘moqueca’, een echt traditioneel Braziliaans gerecht!

Wat voor vis is een lekkerbekje?

Hoewel we vroeger voornamelijk wijting, een vis uit de familie van kabeljauwen, werd gebruikt voor lekkerbekjes. Tegenwoordig maakt het niet uit wat voor vis je gebruikt voor een lekkerbekje. Zowel kabeljauw en koolvis, maar ook pangasius wordt gepaneerd en verkocht als lekkerbekje. Bij de visboer en in de winkel staat aangegeven welke vis zij gebruiken voor een lekkerbekje.

Wat kun je bij een lekkerbekje eten?

Weet je niet wat je kan eten bij een lekkerbekje of wat lekker is bij een lekkerbekje? Probeer dan eens ons recept met witlof en kerriesaus. Serveer je lekkerbekje eens met gebakken krieltjes, knapperige witlof, zoete appel en sinaasappel. Welke saus je bij een lekkerbekje kiest, hangt af van welke ingrediënten je bij je lekkerbekje eet. In dit recept serveren wij het met kerriesaus, maar remouladesaus is ook erg lekker bij een lekkerbekje!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via