Lekkerbekje Met Witlof En Kerriesaus
Niveau
Beginner
Tijd
30 min

Lekkerbekje met witlof en kerriesaus

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm 2/3 deel olijfolie in een koekenpan en bak de minikrieltjes in 14 minuten krokant. Bak de lekkerbekjes in een andere pan met 1/3 deel olie goudbruin.
2
Kook de eieren in ruim kokend water hard. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd het eiwit in kleine blokjes en zet apart. Pureer met een vork het eigeel en meng samen met de yoghurt, mayonaise, mosterd en kerriepoeder tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de witlofblaadjes in grove stukken. Pel de sinaasappel en snijd de partjes sinaasappel los uit het vliesje. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
4
Meng de witlof, appel, sinaasappel, krieltjes en blokjes ei door elkaar. Serveer met de gebakken lekkerbekjes en de kerriesaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Douwe
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
AGV
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via