Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Curry met zalm en chermoula

Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 150 gr pandanrijst
 250 gr zalm
 1 aubergine
 4 teentjes knoflook
 ½ rode peper
 1 tl gemalen koriander
 1 tl gemalen komijn
 1 tl gemalen kurkuma
 300 gr gezeefde tomatensaus
 ½ bosje platte peterselie
 1 citroen

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm,
breng op smaak met zout en peper en zet apart.

2

Snijd de aubergine in kleine stukjes en hak de knoflook en rode peper fijn. Bak de aubergine
3 min op middelhoog vuur aan in een voorverwarmde hapjespan met een beetje olie.

3

Voeg na 3 min de zalm, knoflook, rode peper en de gedroogde specerijen toe en bak dit 1 à
2 min mee tot alle geuren vrijkomen.

4

Giet de tomatensaus erbij en laat de curry 8 min op laag vuur met deksel op de pan
voorzichtig koken. Snijd ondertussen de peterselie met de steeltjes fijn.

5

Als de zalm mooi glazig gaar is, breng je de curry op smaak met zout, peper, het sap en de
rasp van de citroen. Strooi als laatste de peterselie over de curry en serveer deze met de
rijst.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr pandanrijst
 250 gr zalm
 1 aubergine
 4 teentjes knoflook
 ½ rode peper
 1 tl gemalen koriander
 1 tl gemalen komijn
 1 tl gemalen kurkuma
 300 gr gezeefde tomatensaus
 ½ bosje platte peterselie
 1 citroen

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm,
breng op smaak met zout en peper en zet apart.

2

Snijd de aubergine in kleine stukjes en hak de knoflook en rode peper fijn. Bak de aubergine
3 min op middelhoog vuur aan in een voorverwarmde hapjespan met een beetje olie.

3

Voeg na 3 min de zalm, knoflook, rode peper en de gedroogde specerijen toe en bak dit 1 à
2 min mee tot alle geuren vrijkomen.

4

Giet de tomatensaus erbij en laat de curry 8 min op laag vuur met deksel op de pan
voorzichtig koken. Snijd ondertussen de peterselie met de steeltjes fijn.

5

Als de zalm mooi glazig gaar is, breng je de curry op smaak met zout, peper, het sap en de
rasp van de citroen. Strooi als laatste de peterselie over de curry en serveer deze met de
rijst.

Libanese curry met zalm en chermoula

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.