Linguine met garnalen en kappertjes

Linguine con gamberetti

Zin in een heerlijke Italiaanse pasta? Probeer dan zeker onze linguine met garnalen en kappertjes. De heerlijke linguine pasta wordt de afgelopen jaren steeds meer gebruikt in alledaagse recepten en combineert goed met de volle smaak van de garnalen. Wij hebben ‘m al geprobeerd, nu jij nog!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd8 minutenKooktijd12 minutenTotale Tijd20 minuten

 400 gr Grand'Italia Linguine all'Uovo
 500 gr rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, de helft kleingesneden
 3 el olijfolie
 2 teentjes Knoflook, fijngesneden
 1 ui gesnipperd
 2 el droge witte Martini
 690 gr Grand'Italia Sugocasa Erbe
 3 el kappertjes

1

Breng een pan water aan de kook.

2

Snijd intussen de helft van de garnalen klein. Verhit een hapjespan 2 el olie en fruit de knoflook en ui. Voeg de kleingesneden garnalen toe.

3

Blus af met de Martini en laat verdampen. Voeg de Sugocasa Erbe en kappertjes toe, laat 1 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

4

Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de rest van de garnalen gaar.

6

Schep de pasta door de saus en serveer met de garnalen.

7

TIP Strooi er basilicum over voor wat meer kleur.

Ingrediënten

 400 gr Grand'Italia Linguine all'Uovo
 500 gr rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, de helft kleingesneden
 3 el olijfolie
 2 teentjes Knoflook, fijngesneden
 1 ui gesnipperd
 2 el droge witte Martini
 690 gr Grand'Italia Sugocasa Erbe
 3 el kappertjes

Instructies

1

Breng een pan water aan de kook.

2

Snijd intussen de helft van de garnalen klein. Verhit een hapjespan 2 el olie en fruit de knoflook en ui. Voeg de kleingesneden garnalen toe.

3

Blus af met de Martini en laat verdampen. Voeg de Sugocasa Erbe en kappertjes toe, laat 1 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

4

Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de rest van de garnalen gaar.

6

Schep de pasta door de saus en serveer met de garnalen.

7

TIP Strooi er basilicum over voor wat meer kleur.

Linguine met garnalen en kappertjes

Ook zo’n fan van spaghetti? Bekijk hier andere lekkere recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.