Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Loaded potato met spekjes en cheddar

Loaded potato met spekjes en cheddar

Gebakken spekjes, cheddar en zure room… Dat klinkt als comfort food! Dat is dit recept ook zeker, want wij vullen een gepofte aardappel met deze heerlijke combinatie van ingrediënten. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten, maar o zo lekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd1 uurTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 2 kruimige aardappels
 2 el zonnebloemolie
 60 gr gerookte spekreepjes
 4 el zure room
 10 gr verse cheddarkaas
 2 takjes bieslook

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.

2

Bak de spekreepjes uit in een pan en giet het vet af.

3

Haal de aardappels uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.

4

Besmeer de binnenkant van de aardappel met 1 el zure room en verdeel hier de uitgebakken spekreepjes over. Meng het losgemaakte aardappelkruim met de zure room en spekjes. Rasp hier de cheddar overheen en verdeel extra zure room over de aardappel. Herhaal dit met de andere aardappel.

5

Hak de bieslook fijn en top hier de loaded potato mee af.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 kruimige aardappels
 2 el zonnebloemolie
 60 gr gerookte spekreepjes
 4 el zure room
 10 gr verse cheddarkaas
 2 takjes bieslook

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk met zonnebloemolie. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 60 min. goudbruin in de oven. Draai halverwege om.

2

Bak de spekreepjes uit in een pan en giet het vet af.

3

Haal de aardappels uit de oven. Maak in de lengte een inkeping in de aardappels, maar snijd deze niet helemaal door. Maak het aardappelkruim los met behulp van een vork.

4

Besmeer de binnenkant van de aardappel met 1 el zure room en verdeel hier de uitgebakken spekreepjes over. Meng het losgemaakte aardappelkruim met de zure room en spekjes. Rasp hier de cheddar overheen en verdeel extra zure room over de aardappel. Herhaal dit met de andere aardappel.

5

Hak de bieslook fijn en top hier de loaded potato mee af.

Loaded potato met spekjes en cheddar

Bekijk ook andere varianten van deze loaded potato: met atjar en satésaus of met gehakt en maïs.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.