Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Mediterrane Mac ’n Cheese

Geef de klassieke Mac ’n Cheese een mediterrane twist! Door salami, cherrytomaten, olijven en basilicum toe te voegen, ontstaan de kenmerkende smaken van de Italiaanse keuken. De knapperige kaaskorst zorgt voor een heerlijke finishing touch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten krabkoekjes
 40 gr salami
 60 gr cherrytomaten
 5 gr verse basilicum
 180 gr macaroni
 25 gr gezouten roomboter
 30 gr bloem
 250 ml volle melk
 160 gr Beemster Jong, geraspt
 Peper en zout
 60 gr Beemster Jong Belegen, geraspt
 40 gr zwarte olijven, in plakjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de salami in plakjes en de tomaatjes in vieren. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen. Breng het geheel al roerend aan de kook, voeg 100 gr geraspte, jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.

3

Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de salami over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.

4

Top de Mac ‘n Cheese af met de olijven, tomaten, de overige geraspte kaas en basilicumblaadjes.

Tip: Voeg gedroogde Italiaanse kruiden toe aan de kaassaus om deze extra smaak te geven.

Ingrediënten

Ingrediënten krabkoekjes
 40 gr salami
 60 gr cherrytomaten
 5 gr verse basilicum
 180 gr macaroni
 25 gr gezouten roomboter
 30 gr bloem
 250 ml volle melk
 160 gr Beemster Jong, geraspt
 Peper en zout
 60 gr Beemster Jong Belegen, geraspt
 40 gr zwarte olijven, in plakjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven (op grillstand) voor op 180°C. Snijd de salami in plakjes en de tomaatjes in vieren. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat 2 min. garen en blijf goed roeren. Giet langzaam de melk in de pan en laat al roerend oplossen. Breng het geheel al roerend aan de kook, voeg 100 gr geraspte, jonge kaas toe en haal het pannetje van het vuur. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.

3

Voeg de macaroni toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee ovenbestendige kommen en verdeel hier de salami over. Zet de Mac ’n Cheese 5 min. in de oven voor een knapperige kaaskorst.

4

Top de Mac ‘n Cheese af met de olijven, tomaten, de overige geraspte kaas en basilicumblaadjes.

Tip: Voeg gedroogde Italiaanse kruiden toe aan de kaassaus om deze extra smaak te geven.

Mediterrane Mac ’n Cheese

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.