Gazpacho: het zal je vast bekend voorkomen van tripjes naar Spanje, waar je het ongetwijfeld op de menukaart hebt zien staan. Dit heerlijke koude tomatengerecht is ideaal bij zomerse temperaturen. De tomaten zijn niet eens een vereiste. Wij maken graag een gazpacho van cantaloupe gecombineerd met gerookte-paprikapoeder.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en paprika 4-5 minuten. Voeg chilivlokken, paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Laat het mengsel iets afkoelen.
Doe het uien-paprikamengsel met de meloen, komkommer, tomaat, citroensap en 2 el olijfolie in een blender en pureer tot een gladde soep. Zeef de gazpacho, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes chorizo zachtjes uit. Vang de olie op in een kommetje. Garneer de gazpacho met de witte druiven, blokjes chorizo en een beetje chorizo-olie.
Ingrediënten
Instructies
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en paprika 4-5 minuten. Voeg chilivlokken, paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Laat het mengsel iets afkoelen.
Doe het uien-paprikamengsel met de meloen, komkommer, tomaat, citroensap en 2 el olijfolie in een blender en pureer tot een gladde soep. Zeef de gazpacho, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes chorizo zachtjes uit. Vang de olie op in een kommetje. Garneer de gazpacho met de witte druiven, blokjes chorizo en een beetje chorizo-olie.
Laat een reactie achter