Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Meloengazpacho met chorizo en witte druif

Gazpacho: het zal je vast bekend voorkomen van tripjes naar Spanje, waar je het ongetwijfeld op de menukaart hebt zien staan. Dit heerlijke koude tomatengerecht is ideaal bij zomerse temperaturen. De tomaten zijn niet eens een vereiste. Wij maken graag een gazpacho van cantaloupe gecombineerd met gerookte-paprikapoeder.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 Olijfolie
 1 zoete ui, gesnipperd
 1 gele paprika, in blokjes
 ½ tl gerookte-paprikapoeder
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 cantaloupe (suikermeloen), in stukjes
 1 komkommer, in blokjes
 3 trostomaten, in blokjes
 1 citroen, sap
 Peper & zout
 150 gr chorizo, in blokjes
 150 gr witte druiven, gehalveerd
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Blender
 Zeef
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en paprika 4-5 minuten. Voeg chilivlokken, paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Laat het mengsel iets afkoelen.

2

Doe het uien-paprikamengsel met de meloen, komkommer, tomaat, citroensap en 2 el olijfolie in een blender en pureer tot een gladde soep. Zeef de gazpacho, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes chorizo zachtjes uit. Vang de olie op in een kommetje. Garneer de gazpacho met de witte druiven, blokjes chorizo en een beetje chorizo-olie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Olijfolie
 1 zoete ui, gesnipperd
 1 gele paprika, in blokjes
 ½ tl gerookte-paprikapoeder
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 cantaloupe (suikermeloen), in stukjes
 1 komkommer, in blokjes
 3 trostomaten, in blokjes
 1 citroen, sap
 Peper & zout
 150 gr chorizo, in blokjes
 150 gr witte druiven, gehalveerd
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Blender
 Zeef
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en paprika 4-5 minuten. Voeg chilivlokken, paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Laat het mengsel iets afkoelen.

2

Doe het uien-paprikamengsel met de meloen, komkommer, tomaat, citroensap en 2 el olijfolie in een blender en pureer tot een gladde soep. Zeef de gazpacho, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes chorizo zachtjes uit. Vang de olie op in een kommetje. Garneer de gazpacho met de witte druiven, blokjes chorizo en een beetje chorizo-olie.

Meloengazpacho met chorizo en witte druif

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.