Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Mini-taartjes limoen & karamel-zeezout

Mini-taartjes limoen & karamel-zeezout

Roomkaas is een ideale basis voor tal van zoete gerechten. Neem bijvoorbeeld onze mini-taartjes; lekkere hapjes voor tijdens een feestje, om uit te delen, of gewoon voor ’s middags bij de koffie. Om tegemoet te komen aan liefhebbers van zwaardere smaken als karamel en chocolade en lichtere smaken als citrus, bedachten wij twee varianten: karamel-zeezout en limoen.

NiveauBeginner

Voorziet in64 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten limoen (32 stuks)
 1 roombotercake à 450 gr
 125 ml slagroom
 ½ zakje Klop-Fix à 8 gr
 300 gr MonChou roomkaas
 1 limoen, sap en rasp
 180 gr chocolade wit - framboos knettersuiker
 Aardbeien
 Frambozen
Ingrediënten karamel-zeezout (32 stuks)
 1 roombotercake à 450 gr
 125 ml slagroom
 ½ zakje Klop-Fix à 8 gr
 200 gr MonChou roomkaas
 100 gr karamel zeezout chocoladepasta
 180 gr chocolade melk karamel-zeezout
 Karamelpopcorn
 Mini-pretzels
Keukenbenodigdheden
 Ronde uitsteekvorm
 2 Mengkommen
 Spuitzak
 Handmixer

Bereidingswijze limoen
1

Snijd de cake overlangs in 6 plakken en steek met een vormpje rondjes uit met een diameter van 4 cm. Doe de slagroom met de Klop-Fix in een mengkom en klop stijf met de handmixer. Mix in een tweede mengkom de roomkaas met het limoensap en de -rasp glad met de handmixer. Schep de slagroom voorzichtig door de roomkaas en schep in een spuitzak. Snijd het puntje van de spuitzak en spuit de roomkaasvulling op de cakejes. Decoreer met gehakte chocolade, stukjes aardbei en framboos.

Bereidingswijze karamel-zeezout
2

Snijd de cake overlangs in 6 plakken en steek met een vormpje rondjes uit met een diameter van 4 cm. Doe de slagroom met de Klop-Fix in een mengkom en klop stijf met de handmixer. Mix in een tweede mengkom de roomkaas met de chocoladepasta glad met de handmixer. Schep de slagroom voorzichtig door de roomkaas en schep in een spuitzak. Snijd het puntje van de spuitzak en spuit de roomkaasvulling op de cakejes. Decoreer met gehakte chocolade, popcorn en pretzels.

Voor taartjes met een krokante bodem zet je de taartjes, zonder topping, nog 8 minuten onder de grill in een oven van 200˚C tot ze goudbruin kleuren.

Ingrediënten

Ingrediënten limoen (32 stuks)
 1 roombotercake à 450 gr
 125 ml slagroom
 ½ zakje Klop-Fix à 8 gr
 300 gr MonChou roomkaas
 1 limoen, sap en rasp
 180 gr chocolade wit - framboos knettersuiker
 Aardbeien
 Frambozen
Ingrediënten karamel-zeezout (32 stuks)
 1 roombotercake à 450 gr
 125 ml slagroom
 ½ zakje Klop-Fix à 8 gr
 200 gr MonChou roomkaas
 100 gr karamel zeezout chocoladepasta
 180 gr chocolade melk karamel-zeezout
 Karamelpopcorn
 Mini-pretzels
Keukenbenodigdheden
 Ronde uitsteekvorm
 2 Mengkommen
 Spuitzak
 Handmixer

Instructies

Bereidingswijze limoen
1

Snijd de cake overlangs in 6 plakken en steek met een vormpje rondjes uit met een diameter van 4 cm. Doe de slagroom met de Klop-Fix in een mengkom en klop stijf met de handmixer. Mix in een tweede mengkom de roomkaas met het limoensap en de -rasp glad met de handmixer. Schep de slagroom voorzichtig door de roomkaas en schep in een spuitzak. Snijd het puntje van de spuitzak en spuit de roomkaasvulling op de cakejes. Decoreer met gehakte chocolade, stukjes aardbei en framboos.

Bereidingswijze karamel-zeezout
2

Snijd de cake overlangs in 6 plakken en steek met een vormpje rondjes uit met een diameter van 4 cm. Doe de slagroom met de Klop-Fix in een mengkom en klop stijf met de handmixer. Mix in een tweede mengkom de roomkaas met de chocoladepasta glad met de handmixer. Schep de slagroom voorzichtig door de roomkaas en schep in een spuitzak. Snijd het puntje van de spuitzak en spuit de roomkaasvulling op de cakejes. Decoreer met gehakte chocolade, popcorn en pretzels.

Voor taartjes met een krokante bodem zet je de taartjes, zonder topping, nog 8 minuten onder de grill in een oven van 200˚C tot ze goudbruin kleuren.

Mini-taartjes limoen & karamel-zeezout

Niet zo’n fan van zoet, maar vind je het wel leuk om een taartje te maken? Bekijk dan zeker eens ons recept voor hartige taartjes met geitenkaas en rode biet!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.