Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette

tomatenquiche

Quiches zijn er in alle soorten en maten. Zo ook deze heerlijke mini tomatenquiches met knoflookchampignons en een zelfgemaakte vinaigrette. Ideaal om te serveren als voorgerecht!

NiveauGemiddeld

Voorziet in5 Porties
Voorbereiding25 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten quiche
 2 el olie
 5 plakjes bladerdeeg
 1 teentje knoflook
 1 ui
 80 ml 80 ml slagroom
 1 ei
 80 gr geraspte oude kaas
 Zout
 ½ tl gemalen zwarte peper
 20 snoeptomaatjes
Ingrediënten gebakken champignons
 200 gr gemengde champignons
 1 el olie
 2 teentjes teentjes knoflook
 2 takjes tijm
 Zout en peper
 Verse salie
Ingrediënten vinaigrette
 2 tl witte wijnazijn
 1,50 tl tl honing
 ½ tl mosterd
 1 tl zout
 ½ tl gemalen zwarte peper
 4 el olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 5 kleine quichevormpjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185°C. Vet 5 kleine quichevormpjes in met 1 el olie en beleg ze elk met 1 plakje bladerdeeg.

2

Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui gekarameliseerd is. Laat vervolgens afkoelen.

3

Kluts in een kom de slagroom en ei. Voeg het afgekoelde ui-knoflookmengsel en de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met wat zout en peper.

4

Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Verdeel het slagroommengsel over de vormpjes en plaats hier de snoeptomaatjes op.

5

Bak de quiches 30 min in de oven totdat deze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.

6

Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Verhit 1 el olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur 2 min aan. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de takjes tijm toe. Bak nog 4 minuten tot de champignons gaar en gekleurd zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

7

Meng voor de vinaigrette de wijnazijn met de honing, mosterd, zout en peper. Voeg de olie al roerend toe.

8

Serveer de quiche met de champignons warm. Druppel de vinaigrette over de champignons en garneer met een blaadje salie.

Ingrediënten

Ingrediënten quiche
 2 el olie
 5 plakjes bladerdeeg
 1 teentje knoflook
 1 ui
 80 ml 80 ml slagroom
 1 ei
 80 gr geraspte oude kaas
 Zout
 ½ tl gemalen zwarte peper
 20 snoeptomaatjes
Ingrediënten gebakken champignons
 200 gr gemengde champignons
 1 el olie
 2 teentjes teentjes knoflook
 2 takjes tijm
 Zout en peper
 Verse salie
Ingrediënten vinaigrette
 2 tl witte wijnazijn
 1,50 tl tl honing
 ½ tl mosterd
 1 tl zout
 ½ tl gemalen zwarte peper
 4 el olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 5 kleine quichevormpjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 185°C. Vet 5 kleine quichevormpjes in met 1 el olie en beleg ze elk met 1 plakje bladerdeeg.

2

Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne ringen. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui gekarameliseerd is. Laat vervolgens afkoelen.

3

Kluts in een kom de slagroom en ei. Voeg het afgekoelde ui-knoflookmengsel en de geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met wat zout en peper.

4

Snijd de snoeptomaatjes doormidden. Verdeel het slagroommengsel over de vormpjes en plaats hier de snoeptomaatjes op.

5

Bak de quiches 30 min in de oven totdat deze goudbruin zijn en een prikker er schoon uitkomt.

6

Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Verhit 1 el olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur 2 min aan. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de takjes tijm toe. Bak nog 4 minuten tot de champignons gaar en gekleurd zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

7

Meng voor de vinaigrette de wijnazijn met de honing, mosterd, zout en peper. Voeg de olie al roerend toe.

8

Serveer de quiche met de champignons warm. Druppel de vinaigrette over de champignons en garneer met een blaadje salie.

Mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette

Op zoek naar nog meer inspiratie voor heerlijke voorgerechten? Check dan snel hier onze recepten en laat je inspireren! Misschien zijn onze runderrookvlees bonbons wel iets voor jou!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.