Nectarinesalade met suikerbroodcroutons

Nectarinesalade

Nectarines zijn het ultieme zomerfruit. Gemakkelijk om zo uit het vuistje te eten, maar nóg lekkerder verwerkt in een gerecht. Gegrild bijvoorbeeld; een mooie manier om de smaak van de vrucht nóg beter tot zijn recht te laten komen. Voeg aan de nectarinesalade nog plakjes wilde nectarine, knapperige zoute spekreepjes en heerlijk zoete croutons aan toe, en je hebt een zomers gerecht dat echt iedereen kan bekoren.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 125 gr gerookte spekreepjes
 Olijfolie
 200 gr Fries suikerbrood, in blokjes van 1 bij 1 cm
 Peper en zout
 4 nectarines
 4 wilde nectarines
 2 komkommers
 85 gr rucola
 4 el balsamico-crème
 10 gr basilicumblaadjes
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Grillpan

Bereidingswijze
1

Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes in 6 minuten goudbruin en krokant. Schep de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Voeg een beetje olie toe aan het uitgebakken spekvet in de koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de blokjes suikerbrood in 4 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd iedere halve nectarine in 4 parten. Schep de nectarinepartjes om in een mengkom met 1 el olijfolie, peper en zout. Gril de partjes in een hete grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben gekregen en een beetje zacht geworden zijn.

4

Halveer de wilde nectarines, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommers.

5

Leg de rucola in vier diepe borden, verdeel de komkommer, spekreepjes, wilde nectarineschijfjes en gegrilde nectarinepartjes erover, schenk er een beetje balsamico-crème overheen en garneer met suikerbroodcroutons en basilicum.

Ingrediënten

Ingrediënten
 125 gr gerookte spekreepjes
 Olijfolie
 200 gr Fries suikerbrood, in blokjes van 1 bij 1 cm
 Peper en zout
 4 nectarines
 4 wilde nectarines
 2 komkommers
 85 gr rucola
 4 el balsamico-crème
 10 gr basilicumblaadjes
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan
 Grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes in 6 minuten goudbruin en krokant. Schep de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Voeg een beetje olie toe aan het uitgebakken spekvet in de koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de blokjes suikerbrood in 4 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd iedere halve nectarine in 4 parten. Schep de nectarinepartjes om in een mengkom met 1 el olijfolie, peper en zout. Gril de partjes in een hete grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben gekregen en een beetje zacht geworden zijn.

4

Halveer de wilde nectarines, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommers.

5

Leg de rucola in vier diepe borden, verdeel de komkommer, spekreepjes, wilde nectarineschijfjes en gegrilde nectarinepartjes erover, schenk er een beetje balsamico-crème overheen en garneer met suikerbroodcroutons en basilicum.

Nectarinesalade met suikerbroodcroutons

Vind jij het ook leuk én lekker om nectarines in gerechten te verwerken? Probeer dan zeker een keer onze risotto met fruitige salsa van nectarine en gefrituurde salie!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.