Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Ovenschotel met garnalen, appel en boontjes

Ovenschotel

Bobotie, kende jij het al? Dit gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken wordt gekenmerkt door tal van smakelijke specerijen en gehakt. Wij geven een Nederlandse twist aan onze bobotie door het gehakt te vervangen door garnalen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd35 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 600 gr stamppotaardappelen, geschild
 400 gr sperziebonen, gedopt
 Peper en zout
 1 el olie
 2 tl knoflookpoeder
 1 tl cayennepeper
 2 tl garam masala
 3 tl kerriepoeder
 300 gr crème fraîche (light)
 1 groene appel
 400 gr garnalen, gepeld
 100 ml water
 150 gr kaas, geraspt

Bereidingswijze
1

Zet de oven op de grilstand en verwarm voor op 200°C. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 16 minuten gaar. Zet een tweede pan water op het vuur en kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.

2

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op in een schaaltje. Stamp de aardappelen fijn en voeg 100 ml kookvocht toe voor een smeuïg geheel. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.

3

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak knoflookpoeder, cayennepeper, garam masala en kerriepoeder al roerend kort mee in de olie. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en meng tot een mooie egale saus. Breng naar wens op smaak met wat zout.

4

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de afgegoten boontjes, de rauwe garnalen en de appelblokjes aan de saus toe en laat nog twee minuten op het vuur staan. Voeg ca. 100 ml water toe aan de saus. Wanneer de saus in eerste instantie al wat dunner is, hoef je minder vocht toe te voegen. Zolang deze maar goed schenkbaar is.

5

Schenk de saus in een ovenschaal en schep hier de aardappelpuree overheen. Top af met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven voor een goudbruin korstje.

Ingrediënten

Ingrediënten
 600 gr stamppotaardappelen, geschild
 400 gr sperziebonen, gedopt
 Peper en zout
 1 el olie
 2 tl knoflookpoeder
 1 tl cayennepeper
 2 tl garam masala
 3 tl kerriepoeder
 300 gr crème fraîche (light)
 1 groene appel
 400 gr garnalen, gepeld
 100 ml water
 150 gr kaas, geraspt

Instructies

Bereidingswijze
1

Zet de oven op de grilstand en verwarm voor op 200°C. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 16 minuten gaar. Zet een tweede pan water op het vuur en kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar.

2

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op in een schaaltje. Stamp de aardappelen fijn en voeg 100 ml kookvocht toe voor een smeuïg geheel. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.

3

Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak knoflookpoeder, cayennepeper, garam masala en kerriepoeder al roerend kort mee in de olie. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en meng tot een mooie egale saus. Breng naar wens op smaak met wat zout.

4

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de afgegoten boontjes, de rauwe garnalen en de appelblokjes aan de saus toe en laat nog twee minuten op het vuur staan. Voeg ca. 100 ml water toe aan de saus. Wanneer de saus in eerste instantie al wat dunner is, hoef je minder vocht toe te voegen. Zolang deze maar goed schenkbaar is.

5

Schenk de saus in een ovenschaal en schep hier de aardappelpuree overheen. Top af met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven voor een goudbruin korstje.

Ovenschotel met garnalen, appel en boontjes
Ovenschotel met garnalen, appel en boontjes

Op zoek naar nog meer heerlijke ovengerechten? Check ze hier! Of toch liever een gerecht met garnalen? Bekijk dan onze Italiaanse Linguine met garnalen en kappertjes.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.