Paddenstoelentapenade Met Gerookte Eendenborst
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst

Olijfolie; je kunt er alle kanten mee op. Gebruik het bijvoorbeeld om in te bakken of als basis voor je dressing. Wat veel mensen echter vergeten, is dat olijfolie ook een heerlijke smaak van zichzelf heeft. Een smaak die perfect tot zijn recht komt bij deze knapperige crostini met paddenstoelentapenade en gerookte eendenborst.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Fruit de sjalot, knoflook en tijm kort aan in een beetje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak in 8-10 minuten goudbruin.
2
Laat de gebakken paddenstoelen iets afkoelen en hak ze fijn. Meng de paddenstoelen met 4 el Carbonell olijfolie extra virgen fruitig en breng op smaak met peper en zout.
3
Beleg de sneetjes brood (crostini) met een beetje rucola en de paddenstoelentapenade. Leg de plakjes gerookte eendenborst erbovenop en garneer met Parmezaanse kaasschilfers en een beetje bladpeterselie.

Tip: deze paddenstoelentapenade is ook heerlijk op een toastje!

Welke wijn is lekker bij eendenborst?

Eendenborst heeft een rijke en krachtige smaak en kan het best worden gecombineerd met een medium of volle rode wijn, zoals een Pinot Noir, Syrah, Merlot of Cabernet Sauvignon. Een fruitige rode wijn, zoals een Malbec of Zinfandel, kan ook goed passen bij eendenborst.

Welke groente is lekker bij eendenborst?

Bij eendenborst passen verschillende soorten groenten, afhankelijk van de bereiding en smaakvoorkeuren. Een populaire optie is geroosterde groenten zoals wortelen, pastinaak en pompoen, maar ook gebakken champignons, haricots verts en gestoomde paksoi kunnen goed passen bij de rijke smaak van eendenborst. Ook een frisse salade met bijvoorbeeld rucola, granaatappelpitjes en balsamico dressing kan een mooie tegenhanger zijn.

Wat voor saus past er bij eendenborst?

Eendenborst kan worden geserveerd met verschillende soorten sauzen, zoals een zoete saus op basis van fruit zoals sinaasappel, veenbessen of pruimen. Ook hartige sauzen zoals portsaus, rode wijnsaus en balsamico glazuur kunnen goed passen bij eendenborst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via