Paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst

Olijfolie; je kunt er alle kanten mee op. Gebruik het bijvoorbeeld om in te bakken of als basis voor je dressing. Wat veel mensen echter vergeten, is dat olijfolie ook een heerlijke smaak van zichzelf heeft. Een smaak die perfect tot zijn recht komt bij deze knapperige crostini met paddenstoelentapenade en gerookte eendenborst.

NiveauBeginner

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 1 sjalot, gesnipperd
 1 teentje knoflook, gesnipperd
 2 takjes tijm, blaadjes los gerist
 4 el Carbonell olijfolie extra virgen fruitig
 250 gr gemengde paddenstoelen (oesterzwam, shiitake enzovoort)
 Peper en zout
 8 sneetjes bruinbrood, geroosterd
 1 handje rucola
 100 gr gerookte eendenborst, in plakjes
 50 gr Parmezaanse kaas, in schilfers
 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Fruit de sjalot, knoflook en tijm kort aan in een beetje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak in 8-10 minuten goudbruin.

2

Laat de gebakken paddenstoelen iets afkoelen en hak ze fijn. Meng de paddenstoelen met 4 el Carbonell olijfolie extra virgen fruitig en breng op smaak met peper en zout.

3

Beleg de sneetjes brood (crostini) met een beetje rucola en de paddenstoelentapenade. Leg de plakjes gerookte eendenborst erbovenop en garneer met Parmezaanse kaasschilfers en een beetje bladpeterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sjalot, gesnipperd
 1 teentje knoflook, gesnipperd
 2 takjes tijm, blaadjes los gerist
 4 el Carbonell olijfolie extra virgen fruitig
 250 gr gemengde paddenstoelen (oesterzwam, shiitake enzovoort)
 Peper en zout
 8 sneetjes bruinbrood, geroosterd
 1 handje rucola
 100 gr gerookte eendenborst, in plakjes
 50 gr Parmezaanse kaas, in schilfers
 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Fruit de sjalot, knoflook en tijm kort aan in een beetje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak in 8-10 minuten goudbruin.

2

Laat de gebakken paddenstoelen iets afkoelen en hak ze fijn. Meng de paddenstoelen met 4 el Carbonell olijfolie extra virgen fruitig en breng op smaak met peper en zout.

3

Beleg de sneetjes brood (crostini) met een beetje rucola en de paddenstoelentapenade. Leg de plakjes gerookte eendenborst erbovenop en garneer met Parmezaanse kaasschilfers en een beetje bladpeterselie.

Paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst

Tip: deze paddenstoelentapenade is ook heerlijk op een toastje!

Blijf op de hoogte.

Krijg meldingen over de nieuwste workshops en evenementen in je inbox.