Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pappardelle met rucola pesto en bloemetjes

Heb je wel eens zelf pesto gemaakt van rucola en courgette? Probeer dan eens deze fleurige lente pasta. De pasta smaakt nog lekkerder met zelfgemaakte pappardelle.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 1 grote courgette
 40 gr pijnboompitjes
 20 ml olijfolie
 200 gr verse (zelfgemaakte basilicum) papppardelle
 50 gr rucola
 1 teentje knoflook
 Peper en zout
 20 gr tuinkers
 8 eetbare bloemetjes

Bereidingswijze
1

Snijd de courgette in plakjes. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in 3 min. op laag vuur goudbruin. Haal de pijnboompitjes uit de pan en laat afkoelen in een schaaltje. Verhit 1 el olijfolie in de pan en bak de courgette in 7 min. aan.

2

Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de verse pappardelle gaar tot deze naar boven drijft (ongeveer 3 min.). Mix ¾ van de pijnboompitjes, de helft van de courgette, rucola, de overige olie en knoflook met een staafmixer tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

3

Meng de gekookte pasta met de pesto. Verdeel de pasta over twee borden en top deze af met de overgebleven pijnboompitjes, courgetteplakjes, tuinkers en eetbare bloemen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 grote courgette
 40 gr pijnboompitjes
 20 ml olijfolie
 200 gr verse (zelfgemaakte basilicum) papppardelle
 50 gr rucola
 1 teentje knoflook
 Peper en zout
 20 gr tuinkers
 8 eetbare bloemetjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de courgette in plakjes. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in 3 min. op laag vuur goudbruin. Haal de pijnboompitjes uit de pan en laat afkoelen in een schaaltje. Verhit 1 el olijfolie in de pan en bak de courgette in 7 min. aan.

2

Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de verse pappardelle gaar tot deze naar boven drijft (ongeveer 3 min.). Mix ¾ van de pijnboompitjes, de helft van de courgette, rucola, de overige olie en knoflook met een staafmixer tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

3

Meng de gekookte pasta met de pesto. Verdeel de pasta over twee borden en top deze af met de overgebleven pijnboompitjes, courgetteplakjes, tuinkers en eetbare bloemen.

Pappardelle met rucola pesto en bloemetjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.