Pasta met broccoli, brie en zongedroogde tomaatjes

pasta met broccoli, brie en zongedroogde tomaatjes

Noten en kaas vormen een stel dat het fantastisch doet op ieder kaasplankje. En in deze ovenschotel met pasta en broccoli! Pasta uit de oven is zo gek nog niet, Italianen zijn er dol op (’pasta al forno’). Een lekker gerecht dat het goed doet bij jong en oud. 

Door het gerecht nog even in de oven te garen, krijg je een knapperige bovenkant en heerlijk gesmolten brie. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 350 gr penne
 500 gr broccoli, in roosjes
 2 el olijfolie
 2 sjalotten
 5 gr tijm
 1 teentje knoflook
 5 gr rozemarijn
 ½ tl chilipoeder
 250 gr champignons
 120 gr zongedroogde tomaatjes
 400 gr roombrie
 100 gr cashewnoten, ongezouten
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 2 Kookpannen
 Koekenpan
 Grote ovenschaal

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Breng in 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de penne al dente (beetgaar) in 8 minuten, giet af en zet apart. Blancheer nu de broccoli 5 à 6 minuten, giet af en voeg toe aan de pasta. Snijd intussen de sjalotten in halve ringen.

2

Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de gesneden sjalotten 2 minuten. Hak de tijm, knoflook en rozemarijn fijn, voeg dit samen met het chilipoeder toe aan de koekenpan en bak dit nog 1 minuut mee. Snijd ondertussen de champignons in kwarten, voeg toe en bak 5 minuten mee.

3

Snijd de roombrie in blokjes. Voeg de helft van de roombrie, het champignonmengsel, de zongedroogde tomaatjes en de broccoli toe aan de penne, meng goed door elkaar. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

4

Verdeel het pastamengsel over een grote ovenschaal en verdeel de cashewnoten en de andere helft van de brie eroverheen.

5

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak het 15-20 minuten in de oven, tot de brie goudbruin is.

Ingrediënten

Ingrediënten
 350 gr penne
 500 gr broccoli, in roosjes
 2 el olijfolie
 2 sjalotten
 5 gr tijm
 1 teentje knoflook
 5 gr rozemarijn
 ½ tl chilipoeder
 250 gr champignons
 120 gr zongedroogde tomaatjes
 400 gr roombrie
 100 gr cashewnoten, ongezouten
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 2 Kookpannen
 Koekenpan
 Grote ovenschaal

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Breng in 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de penne al dente (beetgaar) in 8 minuten, giet af en zet apart. Blancheer nu de broccoli 5 à 6 minuten, giet af en voeg toe aan de pasta. Snijd intussen de sjalotten in halve ringen.

2

Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de gesneden sjalotten 2 minuten. Hak de tijm, knoflook en rozemarijn fijn, voeg dit samen met het chilipoeder toe aan de koekenpan en bak dit nog 1 minuut mee. Snijd ondertussen de champignons in kwarten, voeg toe en bak 5 minuten mee.

3

Snijd de roombrie in blokjes. Voeg de helft van de roombrie, het champignonmengsel, de zongedroogde tomaatjes en de broccoli toe aan de penne, meng goed door elkaar. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

4

Verdeel het pastamengsel over een grote ovenschaal en verdeel de cashewnoten en de andere helft van de brie eroverheen.

5

Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak het 15-20 minuten in de oven, tot de brie goudbruin is.

Pasta uit de oven met broccoli, brie en zongedroogde tomaatjes

Pasta uit de oven is een heerlijk Italiaans gerecht. In Italië ook wel aangeduid als ‘pasta al forno’. De pasta wordt eerst kort gekookt en daarna, samen met lekkere smaakmakers, in de oven afgemaakt. De broccoli en de brie maken het een heerlijk smeuïg geheel wat in de oven een knapperig korstje krijgt.

Zongedroogde tomaatjes zorgen voor wat extra bite en brengen het geheel mooi op smaak. Het leuke is, dat je deze pastaschotel heel goed kunt voorbereiden. Maak ‘m van tevoren klaar en je hoeft hem alleen nog maar af te bakken. Ideaal voor die drukke dagen! 

Tip! Zorg er voor dat je de pasta met broccoli, brie en zongedroogde tomaatjes goed op smaak brengt met kruiden en knoflook, broccoli heeft namelijk de neiging wat vlak te smaken wanneer je er niets mee doet. 

Ben jij ook zo’n fan van een goede vegetarische pasta? Dan moet je onze Pasta Peperonata met gegrilde paprika zeker een keer hebben geprobeerd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.