Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Pesto pappardelle met portobello ‘cadeautje’

Pappardelle

Deze vegetarische pasta komt met een cadeautje, een goed gevulde portobello. Portobello’s zijn bij uitstek geschikt om te vullen en dat doen we met mozzarella, cherrytomaatjes en basilicum. De pangrattato, oftewel zelfgemaakt paneermeel, geeft dit gerecht een knapperige touch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding35 minuten

Ingrediënten portobello's
 4 portobello's
 15 cherrytomaten
 15 mini mozzarellabolletjes
 2 takjes basilicum
 1 tl olijfolie
 Zout en peper
 400 gr pappardelle pasta
Ingrediënten pesto
 25 gr pijnboompitten
 45 gr Parmezaanse kaas
 125 ml extra vergine olijfolie
 1 basilicumplantje (ongeveer 30 gram)
 1 teentje knoflook
 0,50 tl zout
Ingrediënten pangrattato
 50 gr panko (of oud broodkruim)
 0,50 tl gedroogde rozemarijn
 0,25 tl gedroogde tijm
 0,50 tl zout
 0,25 tl versgemalen zwarte peper
 1 el olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de portobello’s schoon door het steeltje weg te snijden en wat van de binnenkant weg te schrapen zodat je ze kunt vullen.

2

Halveer de cherrytomaatjes en de mozzarellabolletjes. Pluk de blaadjes van de 2 basilicumtakjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de tomaatjes, mozzarella en basilicum met een theelepel olijfolie en een snuf zout en peper. Vul hiermee de portobello’s.

3

Plaats de portobello’s op een ovenplaat met bakpapier en bak gedurende 10 min gaar in de oven.

4

Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn en pel de teen knoflook. Maal de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, extra vergine olijfolie, knoflook en zout tot een gladde massa met een keukenmachine of staafmixer. Zet apart.

5

Meng de panko, rozemarijn, tijm, zout en peper in een kom. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin het mengsel al roerende in circa 3 min goudbruin en krokant.

6

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de zelfgemaakte pesto er door.

7

Schep de pappardelle op het bord, plaats de portobello op de pasta en strooi de pangrattato erover heen.

Ingrediënten

Ingrediënten portobello's
 4 portobello's
 15 cherrytomaten
 15 mini mozzarellabolletjes
 2 takjes basilicum
 1 tl olijfolie
 Zout en peper
 400 gr pappardelle pasta
Ingrediënten pesto
 25 gr pijnboompitten
 45 gr Parmezaanse kaas
 125 ml extra vergine olijfolie
 1 basilicumplantje (ongeveer 30 gram)
 1 teentje knoflook
 0,50 tl zout
Ingrediënten pangrattato
 50 gr panko (of oud broodkruim)
 0,50 tl gedroogde rozemarijn
 0,25 tl gedroogde tijm
 0,50 tl zout
 0,25 tl versgemalen zwarte peper
 1 el olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de portobello’s schoon door het steeltje weg te snijden en wat van de binnenkant weg te schrapen zodat je ze kunt vullen.

2

Halveer de cherrytomaatjes en de mozzarellabolletjes. Pluk de blaadjes van de 2 basilicumtakjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de tomaatjes, mozzarella en basilicum met een theelepel olijfolie en een snuf zout en peper. Vul hiermee de portobello’s.

3

Plaats de portobello’s op een ovenplaat met bakpapier en bak gedurende 10 min gaar in de oven.

4

Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn en pel de teen knoflook. Maal de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, extra vergine olijfolie, knoflook en zout tot een gladde massa met een keukenmachine of staafmixer. Zet apart.

5

Meng de panko, rozemarijn, tijm, zout en peper in een kom. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin het mengsel al roerende in circa 3 min goudbruin en krokant.

6

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de zelfgemaakte pesto er door.

7

Schep de pappardelle op het bord, plaats de portobello op de pasta en strooi de pangrattato erover heen.

Pesto pappardelle met portobello ‘cadeautje’

Tip! Blijven de portobello’s niet goed liggen op de bakplaat? Snijd de bolling aan de onderkant weg.

Ben jij ook een echte liefhebber van pesto? Dan zijn onze exclusieve hartige wentelteefjes met pesto zeker de moeite waard!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.