Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Plaattaart met witte asperges en aardappel

Het aspergeseizoen staat weer voor de deur! Het witte goud komt ook heerlijk tot zijn recht op deze plaattaart. Makkelijk, snel en overheerlijk.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 6 witte asperges
 1 vers bladerdeeg, rol
 10 takjes peterselie + extra ter decoratie
 10 gr bieslook + extra ter decoratie
 4 el mayonaise
 4 el yoghurt, Griekse stijl
 4 el citroensap
 20 gr gesmolten boter
 Snufje zout
 3 aardappels, roodschillig

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en halveer ze.

3

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes naar binnen.

4

Verwijder de peterselie van het steeltje en hak de blaadjes samen met de bieslook fijn.

5

Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap, gesmolten boter, de gehakte kruiden en een snufje zout.

6

Snijd de aardappels in fijne plakjes in de mandoline of scherp mes. Zorg dat je in totaal ongeveer 30 plakjes aardappel hebt.

7

Besmeer de bladerdeegrol met de saus van mayonaise en yoghurt en beleg deze afwisselend met de halve asperges en aardappelschijfjes.

8

Bak de plaattaart gedurende 25 min. in de oven.

9

Garneer de plaattaart met extra peterselie en bieslook en indien gewenst met extra saus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 witte asperges
 1 vers bladerdeeg, rol
 10 takjes peterselie + extra ter decoratie
 10 gr bieslook + extra ter decoratie
 4 el mayonaise
 4 el yoghurt, Griekse stijl
 4 el citroensap
 20 gr gesmolten boter
 Snufje zout
 3 aardappels, roodschillig

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en halveer ze.

3

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes naar binnen.

4

Verwijder de peterselie van het steeltje en hak de blaadjes samen met de bieslook fijn.

5

Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap, gesmolten boter, de gehakte kruiden en een snufje zout.

6

Snijd de aardappels in fijne plakjes in de mandoline of scherp mes. Zorg dat je in totaal ongeveer 30 plakjes aardappel hebt.

7

Besmeer de bladerdeegrol met de saus van mayonaise en yoghurt en beleg deze afwisselend met de halve asperges en aardappelschijfjes.

8

Bak de plaattaart gedurende 25 min. in de oven.

9

Garneer de plaattaart met extra peterselie en bieslook en indien gewenst met extra saus.

Plaattaart met witte asperges en aardappel

Tip! Gebruik de schillen en kontjes van de asperges in deze snelle aspergesoep.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.