Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Plaattaart met witte asperges en aardappel

Plaattaart met witte asperges en aardappel

Het witte goud komt heerlijk tot zijn recht op deze plaattaart met aardappel en een romige saus. Met slechts 10 minuten voorbereiding doet de oven de rest van het werk.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 6 witte asperges
 1 rol vers bladerdeeg
 10 takjes peterselie + extra ter decoratie
 10 gr bieslook + extra ter decoratie
 4 el mayonaise
 4 el yoghurt, Griekse stijl
 4 el citroensap
 20 gr gesmolten boter
 Snufje zout
 3 roseval aardappels

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en halveer ze in de lengte.

3

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes naar binnen.

4

Verwijder de peterselie van het steeltje en hak de blaadjes samen met de bieslook fijn.

5

Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap, gesmolten boter, de gehakte kruiden en een snufje zout.

6

Snijd de aardappels met schil in fijne plakjes met een mandoline of scherp mes. Zorg dat je in totaal ongeveer 30 plakjes aardappel hebt.

7

Besmeer de bladerdeegrol met de saus van mayonaise en yoghurt en beleg deze afwisselend met de halve asperges en aardappelschijfjes.

8

Bak de plaattaart gedurende 25 min. in de oven.

9

Garneer de plaattaart met extra peterselie en bieslook en indien gewenst met extra saus.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 witte asperges
 1 rol vers bladerdeeg
 10 takjes peterselie + extra ter decoratie
 10 gr bieslook + extra ter decoratie
 4 el mayonaise
 4 el yoghurt, Griekse stijl
 4 el citroensap
 20 gr gesmolten boter
 Snufje zout
 3 roseval aardappels

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en halveer ze in de lengte.

3

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes naar binnen.

4

Verwijder de peterselie van het steeltje en hak de blaadjes samen met de bieslook fijn.

5

Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap, gesmolten boter, de gehakte kruiden en een snufje zout.

6

Snijd de aardappels met schil in fijne plakjes met een mandoline of scherp mes. Zorg dat je in totaal ongeveer 30 plakjes aardappel hebt.

7

Besmeer de bladerdeegrol met de saus van mayonaise en yoghurt en beleg deze afwisselend met de halve asperges en aardappelschijfjes.

8

Bak de plaattaart gedurende 25 min. in de oven.

9

Garneer de plaattaart met extra peterselie en bieslook en indien gewenst met extra saus.

Plaattaart met witte asperges en aardappel

Tip! Gebruik de schillen en kontjes van de asperges in deze snelle aspergesoep.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Hubert Beck Pinot Blanc 2019: Pinot blanc wordt ook wel dé aspergewijn genoemd. Het is een frisse en zachte wijn met tonen van perzik en citrus.

Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij bestelling bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.