Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Plantaardige noedelsoep (horeca)

Plantaardige noedelsoep

NiveauGemiddeld

Voorziet in20 Porties
Voorbereiding40 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten bouillon
 4 l water
 200 gr shiitake
 20 gr Verstegen gember gemalen
 4 gr Verstegen chilivlokken
 10 gr Verstegen laos gemalen
 1 gr Verstegen kaneel gemalen
 30 gr Verstegen knoflookpoeder
 3 gr Verstegen steranijs
 150 gr sojasaus
 300 gr misopasta
Ingrediënten noedels
 1500 gr rettich
 Snufje Verstegen zeezout
 40 gr bosui
 500 gr winterpeen
 3 rode pepers
 10 Shanghai bok choy
 2 bakjes shiso purper
 1 kg gemengde paddenstoelen
 Verstegen zwarte peper gemalen
 50 gr sesamolie
Extra keukenbenodigdheden
 Spiraalsnijder
 Kaasdoek (of keukenhanddoek)

Bereidingswijze bouillon
1

Meng 2 l water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en misopasta. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een kaasdoek. Voeg de andere 2 l water, de sojasaus en misopasta toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.

Bereidingswijze noedelsoep
2

Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.

3

Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de Shanghai bok choy en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.

4

Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.

5

Vul een kop met de rettich als noedels en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper, sesamolie en shiso purper.

Tip: diverse ingrediënten, zoals misopasta, shiso purper en Shanghai bok choy vind je bij de toko of een speciaalzaak.

Ingrediënten

Ingrediënten bouillon
 4 l water
 200 gr shiitake
 20 gr Verstegen gember gemalen
 4 gr Verstegen chilivlokken
 10 gr Verstegen laos gemalen
 1 gr Verstegen kaneel gemalen
 30 gr Verstegen knoflookpoeder
 3 gr Verstegen steranijs
 150 gr sojasaus
 300 gr misopasta
Ingrediënten noedels
 1500 gr rettich
 Snufje Verstegen zeezout
 40 gr bosui
 500 gr winterpeen
 3 rode pepers
 10 Shanghai bok choy
 2 bakjes shiso purper
 1 kg gemengde paddenstoelen
 Verstegen zwarte peper gemalen
 50 gr sesamolie
Extra keukenbenodigdheden
 Spiraalsnijder
 Kaasdoek (of keukenhanddoek)

Instructies

Bereidingswijze bouillon
1

Meng 2 l water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en misopasta. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een kaasdoek. Voeg de andere 2 l water, de sojasaus en misopasta toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.

Bereidingswijze noedelsoep
2

Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.

3

Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de Shanghai bok choy en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.

4

Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.

5

Vul een kop met de rettich als noedels en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper, sesamolie en shiso purper.

Tip: diverse ingrediënten, zoals misopasta, shiso purper en Shanghai bok choy vind je bij de toko of een speciaalzaak.

100% Plantaardige noedelsoep (horeca)

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.