Noedelsoep Met Shiitake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Noedelsoep met shiitake

Noedels, maar dan net even anders. Deze variant is volledig plantaardig doordat je de noedels zelf maakt van fijngesneden rettich. De zelfgemaakte bouillon breng je op smaak met verschillende kruiden en misopasta. Een heerlijk gerecht boordevol groenten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten bouillon
Ingrediënten noedels

Recept noedelsoep met shiitake

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Meng de helft van het water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en miso. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een theedoek. Voeg het overige water, de sojasaus en miso toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.
2
Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.
3
Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de mini paksoi en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.
4
Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.
5
Vul een kom met de rettich en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper en sesamolie. Tip! Diverse ingrediënten, zoals misopasta en mini-paksoi vind je bij de toko of speciaalzaak.

Wat is Japanse rettich?

Japanse rettich, ook bekend als daikon, is een langwerpige witte radijs die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken. Het heeft een milde, knapperige textuur en een licht pittige smaak. Het wordt rauw gegeten in salades, ingelegd als bijgerecht of gekookt in soepen en roerbakgerechten.

Hoe lang moet Japanse rettich blancheren/koken?

Japanse rettich kan in plakjes of blokjes worden geblancheerd gedurende 2-3 minuten. Als je het volledig wilt koken, duurt het ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van de gewenste zachtheid.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?